Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulekul uued riigilõivud

  Valitsuse esitatud eelnõu riigilõivuseaduse muudatuste kohta on saanud riigikogus kiire käigu. Eelnõu jõudis valitsusest riigikokku 26. septembril ning juba 10. oktoobril läbis see esimese lugemise. Eilseni sai teha muudatusettepanekuid ning juba homme arutab komisjon need läbi.
  Juhul kui rahanduskomisjon need läbi vaatab, võib riigikogu seadusemuudatused juba järgmisel nädalal vastu võtta. Rahanduskomisjoni nõunik Raimond Kala kinnitas, et teoreetiliselt on see ka võimalik.
  Rahandusminister Siim Kallase ja kantsler Aare Järvani allkirjastatud seletuskirjas öeldakse, et kõnealuse riigilõivuseaduse muutmise seadusega korrigeeritakse neid riigilõive, mis on ette nähtud isikut tõendava dokumendi väljaandmise ja väljavahetamise taotluse läbivaatamise eest.
  Näiteks tulevase ID-kaardi eest tuleb tasuda riigilõivu 150 ja reisidokumendi ehk siis passi eest 350 krooni. Kui aga tahta korraga nii ID-kaarti kui ka passi, siis piisab 440 krooni väljakäimisest. Alaealistele ja pensionäridele, aga ka pagulastele on riigilõiv vastavalt 75 krooni ID-kaardi ja 175 krooni passi eest.
  Riigilõivuseadus muutub ka viisa, elamis- ja töölubade taotlemise osas.
  Autoregistrikeskuses võetavate riigilõivude korrigeerimine, mida kajastab ka juuresolev tabel, on aga seotud ühtse liiklusregistri loomisega, mille alla ühendatakse autoregistri ja traktoriregistri andmebaasid. Oluliselt odavamaks läheb mopeedi juhiloa soetamine. Seletuskirjas põhjendatakse seda eesmärgiga tuua 14?15aastased noored liiklusesse organiseeritult ja ettevalmistatult.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.