Delfi sai III kvartalis 3,3 miljonit krooni kahjumit

17. oktoober 2001, 14:32

Baltimaade suurima internetiportaali Delfi müügikäive kolmandas kvartalis oli 2,8 miljonit krooni, mis ületab eelmise aasta sama perioodi käibe 50% võrra, kahjum kolmandas kvartalis oli 3,3 miljonit krooni, teatas ettevõte.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on firma kahjum enam kui kaks korda vähem möödunud aasta sama perioodi kahjumist. Jehe sõnul jõuab Delfi jooksvasse kasumisse 2002. aasta lõpuks.

Jehe sõnul on kolmas kvartal meediaturul kõige tagasihoidlikum periood ning seetõttu võib 50 protsendilist müügikasvu pidada märkimisväärseks.

Eelkõige kasvasid Läti ja Leedu turud. Eesti turul oli reklaamikäibe kasv tagasihoidlik, enam kasvasid transaktsioonide ja distributsioonitulud.

'11. septembri terrorirünnakud ja metanooli skandaal kasvatasid oluliselt Delfi kui uudistekanali külastatavust kuid kahandasid ligikaudu 15% ulatuses kvartali viimase kuu müüki, sest mitmed reisifirmad, lennufirmad ning finantsasutused loobusid või lükkasid edasi oma planeeritud kampaaniaid. Need muudatused ei puudutanud ainult internetireklaami turgu vaid kogu reklaamiturg oli septembris tagasihoidlik,' märkis Jehe.

Jehe sõnul on pikemas perspektiivis loogiline internetireklaami osakaalu jätkuv kasv.

'Kui analüüsida inimeste meediakasutust, siis internetile kulutatakse keskmisel 4-5% kogu meediale kulunud ajast ning osakaal suureneb pidevalt, kuid internetireklaami osakaal reklaamiturul on veel kusagil 2% kandis. See annab alust arvata, et reklaamirahade hulk internetis kasvab' ütles Jehe.

Delfi opereerib 6 portaali Baltimaades. Delfi portaale kasutas EMORi poolt läbi viidava Gallup e-Rating uuringu kohaselt käesoleva aasta esimeses pooles 486 000 15-74 aasta vanuses inimest. Delfi portaalidel on kokku ligi 330 000 registreeritud kasutajat ning päevas külastatakse portaale enam kui 200 000 arvutist.

Delfi kuulub MicroLinki IT gruppi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing