Luik ootab aktsiamüüki

17. oktoober 2001, 08:08

Meediaärimees Hans H. Luik kinnitab intervjuus Eesti Päevalehele, et Bonnier Grupi võimalik otsus 50protsendiline osalus Ekspress Grupis talle tagasi müüa lähtub Rootsi firma muutunud strateegiast lähiturgudel, mitte Ekspress Grupist.

Mõned aastad tagasi ostis Bonnier Grupp Hans H. Luigelt pool Ekspress Grupist. Miks ta seda taas tagasi mängida soovib?

Ma ei ole veel pakkumist saanud. Aga ma ei imestaks, kui Bonnier vaataks üle oma positsioonid Leedus, Poolas, Shotimaal ja mujal, et keskenduda koduturule. Poolas ongi Bonnieri tasuta jagatav ajaleht müüdud, Poola kolleegide sõnul võib omanikku muuta ka riigi suurim tabloid Super Express.

Kuniks mingisugust lepet laual pole, spekuleerime. Millisesse suurusjärku 50 protsendi aktsiate hind kujuneb? On see kõrgem või madalam 1998. aasta suvisest tasemest?

Juhul kui ettepanek on aktsiate tagasiostuks odavam kui müüsin, tõusen laua tagant ja teen väikese tantsu. Eesti Päevaleht saaks sel juhul kahe eestlase omandusse.

Meediaettevõtte väärtuse määrab selle kasum pluss täiendav preemia, mida paljud on nõus maksma lihtsalt võimaluse eest osaleda meedias. See huvi on jahmatavalt suur.

Järgmise aasta eelarved on koos Printallil ja Eesti Ekspressil. Isegi rohkem kui Ekspress teenivad Ajakirjade Kirjastus ja SL Õhtuleht, Ekspressiga samaväärselt hulgifirma Lehepunkt. Tööd tuleb teha Eesti Päevalehega. Ajalehtede teenimisvõime suhtes tulevikus ma ei kahtle. Kui ETV reklaamist loobub, tõuseb ka värviliste trükipindade reklaami hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing