Euroopa turud surusid hindu alla

Raivo Sormunen 19. oktoober 2001, 00:00

Kuigi eilne päev algas Eesti Telekomi ja Norma majandustulemuste avaldamisele vaatamata väga vaikselt ja suunatult, suutis Euroopa aktsiaturgude negatiivne meeleolu päeva lõpuks ka Tallinna turgu rõhuma hakata.

Eesti Telekomi aktsia taandus päevaga 2,2, sulgudes 55 kroonil. Pool ettevõtte aktsia langusest võiks kirjutada III kvartali tulemuste ja pool välisturgude languse arvele.

Ettevõtte III kvartali 213 mln kroonine kasum, mida tegelikult võiks nimetada Eesti Mobiiltelefoni kasumiks, jäi möödunud aasta samale perioodile alla 35 ning oli peaaegu niisama nigel, kui turg oli oodanud.

Kuna EMT tugev rentaablus on teada ja ET hakkab viimaks avatud turu situatsiooniga kohanema, siis Eesti Telekomi aktsia saatus tundub praegu suuresti sõltuvat just ettevõttevälistest teguritest. Ehk siis sellest, kuidas tal õnnestub riigi poolt lendavaid regulatsioonikaikaid enda kodaratesse mitte lasta. Samuti ootab aktsia Euroopa telekomisektori stabiliseerumisest.

Eile samuti oma kvartalitulemustest raporteerinud Norma aktsia hinnanoteeringud päeva lõpuks peaaegu ei muutunud. Arvestades seda, et ettevõte suuutis III kvartalis vaatamata läänesuunalise ekspordi kiirele kasvule oma rentaablust kõrgel hoida ja sai seetõttu korraliku kasumi, oli mõnevõrra imelik, et aktsia eile tõusu ei näidanud.

Peamine, mis võis aktsiat maad ligi hoida, oli turu üleüldine hapu meeleolu. Selle arvele võiks kirjutada ka Hansapanga aktsia languse, mis taandus eile kolme nädala madalaima taseme ehk 137,5 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing