• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa turud surusid hindu alla

  Kuigi eilne päev algas Eesti Telekomi ja Norma majandustulemuste avaldamisele vaatamata väga vaikselt ja suunatult, suutis Euroopa aktsiaturgude negatiivne meeleolu päeva lõpuks ka Tallinna turgu rõhuma hakata.
  Eesti Telekomi aktsia taandus päevaga 2,2, sulgudes 55 kroonil. Pool ettevõtte aktsia langusest võiks kirjutada III kvartali tulemuste ja pool välisturgude languse arvele.
  Ettevõtte III kvartali 213 mln kroonine kasum, mida tegelikult võiks nimetada Eesti Mobiiltelefoni kasumiks, jäi möödunud aasta samale perioodile alla 35 ning oli peaaegu niisama nigel, kui turg oli oodanud.
  Kuna EMT tugev rentaablus on teada ja ET hakkab viimaks avatud turu situatsiooniga kohanema, siis Eesti Telekomi aktsia saatus tundub praegu suuresti sõltuvat just ettevõttevälistest teguritest. Ehk siis sellest, kuidas tal õnnestub riigi poolt lendavaid regulatsioonikaikaid enda kodaratesse mitte lasta. Samuti ootab aktsia Euroopa telekomisektori stabiliseerumisest.
  Eile samuti oma kvartalitulemustest raporteerinud Norma aktsia hinnanoteeringud päeva lõpuks peaaegu ei muutunud. Arvestades seda, et ettevõte suuutis III kvartalis vaatamata läänesuunalise ekspordi kiirele kasvule oma rentaablust kõrgel hoida ja sai seetõttu korraliku kasumi, oli mõnevõrra imelik, et aktsia eile tõusu ei näidanud.
  Peamine, mis võis aktsiat maad ligi hoida, oli turu üleüldine hapu meeleolu. Selle arvele võiks kirjutada ka Hansapanga aktsia languse, mis taandus eile kolme nädala madalaima taseme ehk 137,5 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.