Postimehe juhtkiri: Eenmaa kohta õige otsus

19. oktoober 2001, 10:14

Eilset riigikohtu otsust, mis jättis jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsuse mõista endine Maapanga ja Virumaa Kommertspanga juht Malle Eenmaa süüdi korruptsioonis ja karistada teda poolteise aasta pikkuse vangistusega, võib nimetada õigluse võiduks, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Kuid kindlasti ei ole võit lõplik ega õiglus täielik. Õigupoolest on Eenmaa vangi mõistmise põhjustanud juhtum ju kõigest tühine seik Virumaa Kommertspangas ja Maapangas Eenmaa juhtimise ajal toimunud kuritarvitustest, mille tõttu lendas tuulde sahises suisa pangajuhtide endi tasku miljoneid kroone pangale usaldatud võõrast raha.

Eenmaa tegelik süü on saamatus ja ebapädevus. Ta ei tulnud panga juhtimisega vähimalgi moel toime. Peale selle, mille eest kohus ta süüdi mõistis, on Eenmaa kindlasti süüdi ka selles, et ta võimaldas oma kaastöötajatel teha kuritegelikke tehinguid.

Kui õiguskaitseorganid tahavad õiglust maksma panna, ei tohi Eenmaa jääda näidispatuoinaks. Karistada tuleb karmilt kõiki neid, kes Maapanga põhja lasksid ja võõrast raha laristasid või varastasid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing