Kadi Heinsalu • 19. oktoober 2001 kell 9:05

Eesti Energia ja kohalikud omavalitsused alustavad koostööd

Eesti Energia käivitas 15 miljoni krooni suuruse sotsiaalelektri programmi leevendamaks elektrihinna tõusu mõju sotsiaalselt tundlikele elanikerühmadele, teatab ettevõte.

Täna moodustati sotsiaalprogrammi ettevalmistav töögrupp, mis koosneb

Sotsiaalministeeriumi, Eesti Omavalitsusliitude Ühenduse, Riigi Tarbijakaitseameti, Eesti Tarbijakaitseliidu ning Eesti Ametiühingute Keskliidu sotsiaalala töötajatest ning Eesti Energia spetsialistidest.

Töögrupi ülesandeks on koostöös omavalitsustega sotsiaalprogrammi meetmestiku väljatöötamine, sihtrühmade määratlemine ja programmi rakendamise korra väljatöötamine, sh rahalise mahu jaotamine aastate lõikes.

Nagu ütles Tallinna linnapea Tõnis Palts intervjuus Eesti Päevalehele, mõjub elektrihinna tõus kõige rängemalt vähekindlustatud inimestele, mis tekitab linnas sotsiaalprobleeme. ?Suurimate abivajajate väljaselgitamisega võiksid tegelda linnaosade valitsused ja sotsiaaltöötajad,? nentis linnapea.

Esimestena on programmile omapoolset toetust väljendanud Rapla ja Lääne-Virumaa omavalitsusliidud.

Töögrupi esimene istung toimub 25.oktoobril.

Hetkel kuum