• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu Ülikooli õppejõud ja tudengid jäid e-postita

  Üle kümne tuhande Tartu Ülikooli õppejõu ja tudengi ei saanud kuue päeva jooksul korralikult elektronposti kasutada, sest ülikooli suurim kirja- ja failiserver madli.ut.ee ütles laupäeva ennelõunal üles, kirjutab Postimees.

  Vähemalt 6000 tudengit ja õppejõudu ei saanud üldse elektronposti kasutada, ülejäänute töös oli häireid, ütles Tartu Ülikooli IT-juht Andres Salu. Kokku ei saanud elektronposti korralikult kasutada 10 700 inimest.
  Eilsest lasid ülikooli arvutimehed kirjavahetusel kulgeda ajutise serveri abil, kuid kõik need, kelle kirjakasti kodukataloog asus madli-serveris, ei pääse ligi oma vanematele kirjadele ja failidele, mis loodud varasematel nädalatel.
  Rikke põhjustas serveri kõvaketaste komplekt, mida nimetatakse lühendiga RAID. Salu sõnul on kõik kinni jäänid kirjad ja failid alles, aga hetkel ei pääse neile ligi. Üle 600 000 krooni maksva seadme vahetab tootja Sun välja ning hiljemalt esmaspäevaks peaks kõik toimima nagu ennegi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.