Tõnis Oja • 22. oktoober 2001 kell 22:00

Saksamaa majandus tõenäoliselt languses

Euro kurss langes eile dollari suhtes 6 nädala madalaimale tasemele, sest valuutaturud kardavad, et Euroopa Keskpank ei tee kaugeltki nii palju eurotsooni majanduskasvu kiirendamiseks, kui seda teeb Föderaalreserv Ühendriikide majanduse heaks. Turuosaliste seas on tekkimas mulje, et Euroopa Keskpank on ebaefektiivne. Keskpank on sel aastal alandanud baasintressi kolmel korral võrrelduna Fedi üheksa korraga.

Euroopa majandus eesotsas Saksamaaga ei ole sugugi oluliselt paremas seisus kui USA oma. Saksamaa Majandusuuringute Instituudi (Ifo) möödunud nädalal avaldatud majandususalduse indeks langes peaaegu 8 aasta madalaimale tasemele. Teisisõnu ? Euroopa suurim majandus on tõenäoliselt juba languses.

Analüütikud usuvad, et keskpank langetab baasintressi juba sel nädalal.

Hetkel kuum