Saksamaa majandus tõenäoliselt languses

Tõnis Oja 23. oktoober 2001, 00:00

Euro kurss langes eile dollari suhtes 6 nädala madalaimale tasemele, sest valuutaturud kardavad, et Euroopa Keskpank ei tee kaugeltki nii palju eurotsooni majanduskasvu kiirendamiseks, kui seda teeb Föderaalreserv Ühendriikide majanduse heaks. Turuosaliste seas on tekkimas mulje, et Euroopa Keskpank on ebaefektiivne. Keskpank on sel aastal alandanud baasintressi kolmel korral võrrelduna Fedi üheksa korraga.

Euroopa majandus eesotsas Saksamaaga ei ole sugugi oluliselt paremas seisus kui USA oma. Saksamaa Majandusuuringute Instituudi (Ifo) möödunud nädalal avaldatud majandususalduse indeks langes peaaegu 8 aasta madalaimale tasemele. Teisisõnu ? Euroopa suurim majandus on tõenäoliselt juba languses.

Analüütikud usuvad, et keskpank langetab baasintressi juba sel nädalal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing