Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Ülehomme selguvad selle aasta parimad toiduained
Kolmapäeval toimuval Toidutööstuse päeval avalikustab toiduainetööstuse liit konkursi ?Eesti parim toiduaine 2001? peaauhindade võitjad ning korraldab konverentsi ?Eesti toiduainetööstuse teel Euroopasse?, teatas toiduainetööstuse liit.
Konverentsi avab põllumajandusminister Ivari Padar. Seejärel esinevad ettekannetega Euroopa Liidu Toidu- ja Jookide Konföderatsiooni (CIAA) esindajad Dominique Taeymans ja Paul Baldruk. Ülevaate Eesti ja Euroopa Liidu läbirääkimistest annab välisministeeriumi asekantsler Alar Streimann. Euroopa Liiduga ühinemise majanduslikku mõju analüüsib Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor Erik Terk. Profindex Baltic juhatuse liige Margit Raid võrdleb Eesti jaekaubandust teiste Euroopa riikidega. AS KESKO Eesti tegevdirektor Timo Hämäla iseloomustab jaekaubandusse sisenemisvõimalusi Euroopa turgudel. TTÜ Toiduaineteinstituudi direktor Raivo Vokk teeb ettekande toitumistrendidest ja uutest toodetest toidutööstuses.
Toidutööstuse päeva lõpetab konkursi ?Eesti parim toiduaine 2001? pidulik lõpetamine ja autasustamine hotell Viru restoranis ?Merineitsi?. Pidulikul autasutamistseremoonial avalikustatakse konkursi peavõitjad neljas kategoorias - Eesti parim toiduaine, parim jook, parima ekspordipotentsiaaliga toiduaine ning parim toidutoode tervisele.