22-Pistepirkko

Tarmo Virki 26. oktoober 2001, 00:00

Kolm sõpra asutasid Rovaniemis 22-Pistepirkko siis, kui enamik soome muusikat maailma viivatest muusikatähtedest käima õppis. Kaks venda, PK ja Asko Keränen ning Espe Haverinen tähistavad sel aastal oma bändi 22. sünnipäeva.

Laupäevane Helsingi kontsert lõpetab pärast uue albumi ilmumist toimunud Soome turnee ja juba kaks päeva hiljem algab kuni pea jõuludeni kestev Euroopa ringreis.

Juba 1980. aastate keskelt on kogu muusikaline tegevus toimunud inglise keeles. 22-Pistepirkko maailmavallutusretk algas tõsiselt esimese pika turneega 1990. aastal, pärast seda on eri mandrid risti ja põiki läbi sõidetud. Aastate eest käidi esinemas ka Tallinnas.

Bändi suurimaks hitiks on endiselt 1992. aastal valminud ?Birdy?, mille video pöörles ühe esimese Soome videona hoogsalt ka MTVs. Samas pole

22-Pistepirkko eales kõlanud nagu MTV toode ja ei tee seda loomulikult ka uuel albumil, hoolimata sellest, et suur osa plaadist valmis Malmös Tambourine?i stuudios, kus tootjateks ja tehnikuteks olid muuhulgas The Cardigansi sound?i loonud mehed.

Oktoobri alguses poelettidele jõudnud ?Rally of Love? on järjekorras üheksas album. Oma fänne 22-Pistepirkko just liigsete plaatidega ei kiusa, eelmisest albumist ?Eleven? jõudis kuluda kolm aastat. Viimastelt albumitelt on kadunud bändi kaubamärgiks saanud doorsilik elektriorel, mille on asendanud arvutid. Pidevalt uuenev muusika hoiab fännid siiski alles, kuigi kui eelmise albumi võiks ehk kategoriseerida folkroki ja tantsumuusika kohtumiseks, siis uus on kahtlemata popmuusika.

Tavastia, Helsingi
Urho Kekkosen katu 4?6
27.10.
Pilet 75 marka

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing