Balti Laevaremonditehase käive ületab tänavu miljardi krooni piiri

26. oktoober 2001, 15:21

Balti Laevaremonditehase (BLRT) 9 kuu tulemused näitavad, et ettevõtte käive on kasvanud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 40 protsenti ja kasum 60 protsenti ning aasta lõpuks ületab ettevõte sama tempoga jätkates kindlalt miljardi krooni piiri.

BLRT selle aasta 9 kuu käive oli 916 miljonit krooni ja kasum 115 miljonit krooni, eelmise aasta samal ajavahemikul oli samad näitajad vastavalt 653 ja 72 miljonit krooni.

Laevaremont moodustas kontserni kogukäibest viiendiku ja metalltarindite tootmine ligi 16 protsenti. Kontserni kuuluvatest firmadest oli suurim käive ELME-l, mille tütarfirmad tegelevad metallide müügi, masinaehituse, enregeetika ja veondusega.

Prognoosi järgi kujuneb kontserni selle aasta käibeks 1,018 miljardit ja kasumiks 166 miljonit krooni.

BLRT peadirektori Fjodor Bermani hinnnagul võib tänavust aastat pidada edukaks ja kõik märgid näitavad kasvu jätkumist vähemalt aasta lõpuni. Ta lisas, et vähenenud mahud raudteeveeremi remondis kompenseeris teiste tegevusalade laienemine.

BLRT kõige kiirmemini arenevaid suundi on masinaehitus, mille toodang läheb peaaegu täies ulatuses ekspordiks Saksamaale, Skandinaaviariikidesse, USAsse, Kanadasse ja mujale. Samas on jõudsalt arenenenud ka metallide müük Baltimaades. Septembris avas ELME Metall Pärnus metallilao, mis teenindab kogu Lääne-Eesti piirkonda.

Bermani sõnul on BLRT selle aasta ligi 100 miljoni krooni suuruse investeeringu teinud Eestis. Lisaks on kontsernil kohustus investeerida viie aasta jooksul vähemalt 80 miljonit USA dollarit Klaipeda laevaremonditehasesse Vakaru Laivu Remontas, mille BLRT omandas augustis.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing