Ülo Toomsalu • 26. oktoober 2001 kell 6:15

Raudtee otsustas 74 USA veduri ostu

Eesti Raudtee nõukogu otsustas eile ühehäälselt tuua Eestisse Ameerika päritolu vedurid ja esimesed masinad peaksid siia jõudma järgmise aasta esimeses kvartalis, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Antud teema üle toimus tõsine diskussioon ning nõukogu liikmetel oli palju küsimusi tehingut puudutavate detailide ja tehnilise poole kohta,? tunnistas raudteefirma juht Earl Currie eile. Tehingu osas jõudis nõukogu siiski ühehäälsele otsusele, lisas ta.

Esimesed vedurid jõuavad Eestisse järgmise aasta esimeses kvartalis. Kokku toob Eesti Raudtee neid Eestisse 74.

Samas hoidus raudteejuht nimetamast tehingu hinda. ?Ma ei tahaks seda öelda enne, kui kõik detailid on paigas,? lisas ta. Ajakirjanduses levinud väiteid, nagu tahaksid BRSi võtmeisikud tuua iga hinna eest Eestisse Ameerika vedurid ning nimetatud tehingu pealt vaheltkasu teenida, ei vasta Currie sõnul tõele. ?Ainus tulu, mis me selle tehinguga saame, on kvaliteet,? lausus ta.

Ka ei olnud Curriel eile anda Ameerikast toodavate vedurite kohta detailsemat informatsiooni. Currie sõnul on vedurite näol tegu uue ja kaasaegse tehnoloogiaga, hoolimata sellest, et vedurid paarkümmend aastat vanad.

Hetkel kuum