• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raudtee otsustas 74 USA veduri ostu

  Eesti Raudtee nõukogu otsustas eile ühehäälselt tuua Eestisse Ameerika päritolu vedurid ja esimesed masinad peaksid siia jõudma järgmise aasta esimeses kvartalis, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Antud teema üle toimus tõsine diskussioon ning nõukogu liikmetel oli palju küsimusi tehingut puudutavate detailide ja tehnilise poole kohta,? tunnistas raudteefirma juht Earl Currie eile. Tehingu osas jõudis nõukogu siiski ühehäälsele otsusele, lisas ta.
  Esimesed vedurid jõuavad Eestisse järgmise aasta esimeses kvartalis. Kokku toob Eesti Raudtee neid Eestisse 74.
  Samas hoidus raudteejuht nimetamast tehingu hinda. ?Ma ei tahaks seda öelda enne, kui kõik detailid on paigas,? lisas ta. Ajakirjanduses levinud väiteid, nagu tahaksid BRSi võtmeisikud tuua iga hinna eest Eestisse Ameerika vedurid ning nimetatud tehingu pealt vaheltkasu teenida, ei vasta Currie sõnul tõele. ?Ainus tulu, mis me selle tehinguga saame, on kvaliteet,? lausus ta.
  Ka ei olnud Curriel eile anda Ameerikast toodavate vedurite kohta detailsemat informatsiooni. Currie sõnul on vedurite näol tegu uue ja kaasaegse tehnoloogiaga, hoolimata sellest, et vedurid paarkümmend aastat vanad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Disney maksis F1 ülekannete eest 15 korda rohkem
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Teiste ülekandefirmadega F1 sarja näitamisõiguste pärast konkureerinud Disney nõustus maksma 15 korda senisest enam, teatas Bloombergi allikas.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Nike väljub täielikult Venemaalt
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
USA spordirõivaste tootja Nike teatas neljapäeval, et lahkub Venemaalt täielikult, kirjutab Reuters. Lääne ettevõtete riigist lahkumise tempo kiireneb.
Rootsis läheb kinnisvara odavamaks
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.
Rootsis jätkus mais eluasemehindade langus, suurim oli langus oli Stockholmis, kirjutab Dagens Industri.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.