Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturul püsib hea meeleolu

  Ericssoni kolmanda kvartali positiivne rahavoog oli reedel tugeva Euroopa tehnoloogiasektori kõrval palsam ka Eesti Telekomi aktsiale, mis kerkis 1,7% ja sulgus viimase kahe nädala kõrgeimal 57,50 krooni hinnatasemel.
  Välisturgude maaklerite sõnul on kõige hullem juba hindadesse arvatud ja iga vähegi hea uudis on kui selge ostusignaal. Olulist rolli mängib praegu turu liikumisel ka investorite emotsionaalsus ning suur tahe rongist mitte maha.
  Osturalli põhineb aga lootusel, et järgmise aasta teisel poolel toimub juhtivates majandustes murrang paremuse poole.
  Tallinna börsil siiani kõige madalama P/E suhtega (2,6) püsinud Estiko teatas reedel, et ta kolmanda kvartali kasum kukkus 56 sendilt 15 sendini.
  Kuigi aktsiaga tehinguid ei tehtud ja aktsia hind jäi 8 krooni peale, oli hinnanoteeringute liigutamises näha, et tulemusse suhtuti kerge põlgusega.
  Ettevõtte aktsia lähiajal tõenäoliselt ei tõuse, kuna järgnevate kvartalite jooksul toimub ettevõtte tootmisprotsessi kaasajastamine ja kinnisvara ümberhindamine ning seetõttu võib arvata, et Estiko siis kasumit ei teeni.
  Samas hoiab aktsiat kukkumast ka ettevõtte kevadine otsus osta tagasi kuni 10% oma aktsiatest hinnaga 7,25 krooni tükk.
  Norma aktsia sulgus 50,10 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast 24. augustit. Eelmiste päevadega sarnast huvi tõestas aktsiatega tehtud tehingute arv.
  Pärast kvartalitulemusi kolme päevaga 136,50 kroonilt 143 kroonini kerkinud Hansapanga aktsia vastu reedel enam ostuhuvi ei tuntud ja aktsia vajus 0,4%, 142,50 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Eesti krüptoplatvorm piiras raha väljavõtmise
Krüptorahaga seotud laenude ja finantseerimisteenuse tehingutega tegelev CoinLoan piiras päevase suurima raha väljavõtmise 500 000 dollarilt 5000 peale, vahendab Leedu majandusväljaanne Verslo žinios.
Krüptorahaga seotud laenude ja finantseerimisteenuse tehingutega tegelev CoinLoan piiras päevase suurima raha väljavõtmise 500 000 dollarilt 5000 peale, vahendab Leedu majandusväljaanne Verslo žinios.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.