• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiigeltellimuse võitis Lockheed Martin

  Ameerika aktsiaturg tõusis reedel hiiglasuure lahingulennukite tellimusotsuse ootuses.
  Reedel pärast aktsiaturu sulgumist tegi Washington teatavaks, et uue põlvkonna hävituslennukite tellimuse võitis Lockheed Martin.Tellimusele kandideerisid kahe kaitsetööstusfirma taha koondunud konsortsiumid. Omavahel võistlesid Lockheed Martin Corp ja Boeing. Tellimuse tingimus oli, et kogu tellimus läheb ühele osalejale. Kokku enam kui 200 miljardi dollarilise tellimuse tulemusena omandavad USA ja Briti õhujõud ja laevastiku õhujõud aastakümnete jooksul tuhandeid üht tüüpi uue põlvkonna lennukeid.
  Enne otsuse teatavakstegemist tõusid mõlema lennukitootja aktsiad. Lockheed Martin aktsia tõusis reedel 2,09% võrra 49,92 dollarile ja Boeingu aktsia 4,96% võrra 37,68 dollarile.
  Kaablitootja JDS Uniphase?i aktsia langes suure kahjumi teatavakstegemise järel 11,95% võrra 8,77 dollarile.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine tõusis reedel 0,87% võrra 9545,17 punktile. Laiem S&P 500 indeks tõusis 0,41% võrra 1104,61 punktile. Nasdaq langes 0,37% võrra 1768,96 punktile.
  Ameerika aktsiaturul leitakse, et börs näitab majanduses valitsevat olukorda kuus kuud ette, lootuses, et 2002. aastal majandus taastub. USA aktsiaturg arvestas majanduse tõusuga juba selle aasta teisel poolel, millest pole aga märkigi. Pärast majandustulemuste perioodi lõppu hakkavad tähtsamat rolli mängima sõjaarengud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Toompark: üüriturule mahub veel 1500 korterit
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Investor Toomase konverentsil rääkisid kinnisvara eksperdid nii elukondlikust kui ka ärikinnisvarade suundadest ning leitakse, et kinnisvarasektoris on ees veel kasvuruumi ning karuturul võiks leida just sealt varju.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.