Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank sai III kvartalis 84 mln krooni kasumit

  Tegevuskasum võrreldes 2000. aasta sama perioodiga kasvas rohkem kui poole võrra ehk 53,6%.
  Ühispanga Grupi üheksa kuu tegevustulud on 778,9 miljonit krooni, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 14,9% rohkem.
  Puhas intressikasum tõusis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 27,1% ehk 460,7 miljoni kroonini. Intressitulud tõusid 16%, kasv oli peamiselt tingitud laenuportfelli suurenemisest.
  Üheksa kuu puhas teenustasu kasum oli 195 miljonit krooni, mis on 14,5% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil ja on tingitud peamiselt teenuste käibe kasvust.
  Finantstegevusest saadi tulusid 64,6 miljonit krooni, mis on 18,5% vähem kui 2000. aasta 9 kuuga.
  Ühispanga Grupi tegevuskulud on võrrelduna 2000. aasta üheksa kuuga jäänud praktiliselt samaks (kasv +0,1%), olles selle aasta septembrikuu lõpus 491 miljonit krooni. Personalikulud suurenesid selle aasta üheksa kuuga võrreldes aasta tagasi sama perioodiga 9%.
  Amortisatsioon oli 114 miljonit krooni, millest goodwill moodustas 23 miljonit krooni.
  Tegevuskasum enne provisjone oli 287,9 miljonit krooni, mis on 53,6% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.
  Grupi kulu-tulu suhe enne provisjone oli vaadeldaval perioodil 62,9% ja möödunud aasta samal perioodil 72,5%.
  Uusi provisjone laenudele ja muudele tagamata nõuetele oli septembri lõpuks moodustatud 81,2 miljonit krooni ja tagasi oli tulnud provisjoneeritud laene ja tagamata nõudeid summas 15,6 miljonit krooni.
  Üheksa kuu puhaskasum oli 170,6 miljonit krooni, mis on 230% rohkem kui samal perioodil aasta tagasi. Grupi omakapitali tootlikkus oli 11,3%.
  Kasumiaruandes on muudetud mõnede tegevustulude ja
  -kulude kajastamise põhimõtteid, et neid adekvaatsemalt kajastada. Vastavad korrektuurid on tehtud ka võrreldavatesse andmetesse.
  Võlgnevused muudele äriühingutele on Ühispangas üheksa kuuga kasvanud 625 miljonit krooni (+17,2 %), ulatudes 30. septembri seisuga 4,3 miljardi kroonini. Aastaga oli kasv 17%.
  Ühispanga turuosa oli septembrikuu lõpus enam-vähem sama mis aasta tagasi ? 28,3% (aasta tagasi 28,1%).
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.