Ameerika ajakiri Wired tunnustas Eesti Geenivaramut

29. oktoober 2001, 11:51

Eesti Geenivaramu projekt pälvis Ameerikas ajakirja Wired korraldatud konkursil tunnustuse eriauhindade kategoorias kaasaegse tehnoloogia silmapaistva kasutamise eest inimeste ja ühiskonna kasuks, teatas sihtasutus Eesti Geenivaramu oma pressiteates.

Wired?i auhindade üleandmise üritusel viibinud Stanfordi Ülikooli neurobioloogia osakonna teaduri Kalev Kase sõnul on ajakirja Wired eesmärk tuua esile need inimesed, kes on aasta jooksul kõige innovaatilisemalt kasutanud uut tehnoloogiat, ning autasustada organisatsioone, tooteid ja teenuseid, kus parimate tulemusteni on jõutud just tänu tipptehnoloogia kasutamisele oma igapäevases töös.

?Eesti Geenivaramu puhul tõsteti esile projekti suurt potentsiaali teaduse ja ühiskonna arengule ning uue, infotehnoloogial baseeruva tervishoiusüsteemi ellurakendamisele,? lausus Kask.

Eesti Geenivaramu projekt jõudis viie väljavalitu hulka kandideerides
eriauhinna kategoorias (Special Recognition), kus auhinna (The Wired
Community Award) võitis Bill ja Melinda Gates?i Sihtasutus (The Bill and
Melinda Gates Foundation).

Ajakiri Wired on 1993. aastal San Franciscos asutatud ja seal suurkirjastaja Conde Nast (Vogue jt) poolt välja antav poole miljonilise tiraa?iga kuukiri.

Eesti Geenivaramu projekti eesmärk on luua maailmas esmakordselt riigi elanikkonda hõlmav tervisliku seisundi ja geeniandmete kogu, mis võimaldaks senisest täpsemalt ja efektiivsemalt diagnoosida haigusi, määrata haigestumise riske ning tõhustada ravi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing