Liideraktsiad läksid langusse

Raivo Sormunen 30. oktoober 2001, 00:00

Möödunud nädalal mõõdukat tõusu näidanud börsi liideraktsiatest lasti eile õhku välja, samas kui vähemlikviidsete aktsiate hinnanoteeringud seisid madala aktiivsusega börsipäeval läinudreedeste hinnatasemete juures.

Enim kaubeldud Hansapanga aktsia, mis suutis pärast majandustulemuste avaldamist möödunud nädalal 143 krooni peal ära käia, võitles eile sellega, et ta 140 kroonist läbi ei kukuks. Kuigi päevasiseselt käis aktsia ära 139,50 krooni peal, suutis ta siiski kosuda ja lõpetada 140 kroonil ehk 1,7% madalamal kui reedel.

Pea sama palju kukkus eile keskmiselt ka Euroopa pangandussektor. Langusele aitas hoo sisse Hansapangast paarkümmend korda suurema tulubaasiga Hispaania pangandusgigant BSCH, kes alandas oma selle aasta kasumiprognoosi.

Alla miljonikroonise käibega kaubeldud Eesti Telekomi aktsia nõrgenes päevaga sama palju kui Hansapanga aktsia. 1,7%ne langus tähendas 56,50kroonist sulgemishinda.

Lisaks sellele, et tehnoloogiasektori aktsiatesse suhtuti Euroopas eile märksa kainemalt kui möödunud nädalal, leevendas telekomisektori tulevikueufooriat ka Eesti Telekomi juht Jaan Männik, kes ütles ajalehele Dagens Industri, et kohaliku tugevalt arenenud telekomituru potentsiaalne kasv on 8?10% aastas.

Arvestades veel, et Eestis on sidekulutused ühe elaniku kohta suured, konkurents sideturul tugev, uute sideteenuste jõudmine laia kasutajate ringi võtab aega ja Eesti Telekomi turg piirdub siiani vaid limiteeritud Eesti turuga, ei ole ettevõtte aktsial hetkel näha küll suurt tõusupotentsiaali.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing