• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liideraktsiad läksid langusse

  Möödunud nädalal mõõdukat tõusu näidanud börsi liideraktsiatest lasti eile õhku välja, samas kui vähemlikviidsete aktsiate hinnanoteeringud seisid madala aktiivsusega börsipäeval läinudreedeste hinnatasemete juures.
  Enim kaubeldud Hansapanga aktsia, mis suutis pärast majandustulemuste avaldamist möödunud nädalal 143 krooni peal ära käia, võitles eile sellega, et ta 140 kroonist läbi ei kukuks. Kuigi päevasiseselt käis aktsia ära 139,50 krooni peal, suutis ta siiski kosuda ja lõpetada 140 kroonil ehk 1,7% madalamal kui reedel.
  Pea sama palju kukkus eile keskmiselt ka Euroopa pangandussektor. Langusele aitas hoo sisse Hansapangast paarkümmend korda suurema tulubaasiga Hispaania pangandusgigant BSCH, kes alandas oma selle aasta kasumiprognoosi.
  Alla miljonikroonise käibega kaubeldud Eesti Telekomi aktsia nõrgenes päevaga sama palju kui Hansapanga aktsia. 1,7%ne langus tähendas 56,50kroonist sulgemishinda.
  Lisaks sellele, et tehnoloogiasektori aktsiatesse suhtuti Euroopas eile märksa kainemalt kui möödunud nädalal, leevendas telekomisektori tulevikueufooriat ka Eesti Telekomi juht Jaan Männik, kes ütles ajalehele Dagens Industri, et kohaliku tugevalt arenenud telekomituru potentsiaalne kasv on 8?10% aastas.
  Arvestades veel, et Eestis on sidekulutused ühe elaniku kohta suured, konkurents sideturul tugev, uute sideteenuste jõudmine laia kasutajate ringi võtab aega ja Eesti Telekomi turg piirdub siiani vaid limiteeritud Eesti turuga, ei ole ettevõtte aktsial hetkel näha küll suurt tõusupotentsiaali.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nafta hind tõuseb kuuendat päeva ja lõppu ei paista
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Brenti toornafta jätkas täna kiiret tõusu ja ületas 80 dollari taseme, sest nõudlus ületab jätkuvalt pakkumist ning varud vähenevad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Sõõrumaa vaidlushimulisest Oliver Kruudast: nimetan seda sadomasoks
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.
Urmas Sõõrumaa väldiks lõputuid vaidlusi, millesse on ennast mässinud temaga olümpiakomiteesse kuuluv, kohtutäiturite eest pakku läinud endine suurärimees Oliver Kruuda. Mida ta olukorrast arvab, rääkis Sõõrumaa väljaandele Gentleman.