• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa Jukos päästis Norra Kvaerneri

  Vana ja mainekas Norra tööstuskontsern Kvaerner, mille aastakäive ületab 105 miljardit Eesti krooni ja mille palgal on 35 riigis 35 000 inimest, vajas likviidsuskriisi tõttu kiiresti lühiajalist laenu umbes 980 miljonit Eesti krooni, aga kaks suurimat aktsionäri, Venemaa Jukos ja Norra Aker Maritime, samuti tütarfirma Soome Masa-Yards, kellel oli see raha olemas, ei ilmutanud ükski eriti soovi Kvaernerile appi tulla. Alles viimasel hetkel otsustas Jukos Kvaerneri päästa.
  Venemaa suuruselt teine naftafirma Jukos, kelle koostöö Kvaerneriga on aidanud tal Lääne-Siberi Priobskoje naftaleiukohas tänavu naftatootmist üle 17% suurendada, tõusis eelmisel nädala Kvaerneri suurimaks osanikuks. Jukos ostis Kvaernerilt ära kaks tütarfirmat Kvaerner Process Techonology ja Kvaerner Hydrocarbons, põhjendades ostu Priobskoje naftaleiukoha hõlvamise jätkamise vajadusega.
  Ostu hind oli 1,75 miljardit krooni, ja see tõstis Jukose osaluse Kvaerneris 12 protsendilt 22-le. Kui algul ei tahtnud Jukos seda summat kohe lauale panna, siis lõpuks lubas ta Kvaerneri päästmise huvides raha kiiresti ära maksta.
  Norra analüütikute hinnangul huvitab Jukost Kvaerneri moodne naftatoomistehnoloogia, samuti püüab ta Kvaerneri päästmisega suurendada oma usaldusväärsust ja tõsta mainet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.