ARK peatas kahtlaste tunnistuste vastuvõtu

30. oktoober 2001, 08:53

Autoregister peatas firma KosMed esmaabikursuste tunnistuste vastuvõtu, sest need ei vasta nõuetele ja firmal lasub kahtlus, et juhiloa taotlejatele müüdi tunnistusi ilma kursuseid läbimata, kirjutab Postimees.

Autoregistrikeskuse (ARK) peaspetsialist Rein Vihmann ütles, et ARKi juhtkond otsustas peatada firma KosMed välja antud tunnistuste aktsepteerimise, kuna neil puudus sotsiaalministeeriumi nõutud esmaabikoolitaja nimi.

ARK lähtus otsuse tegemisel laupäevase Postimehe artiklist, kus kirjeldati möödunud reedel toiminud Eesti Esmaabikoolitajate Liidu eksperimenti, mille käigus ostsid kaks noormeest 300 ja 500 krooni eest Tallinna kesklinnas asuvast firmast KosMed esmaabikursuse tunnistused. Vihmanni sõnul ei tohi tunnistusi mingil juhul müüa, seadusjärgselt saab tunnistuse 16tunnise esmaabikursuse läbinud esmase juhiloa taotleja.

Vihmanni sõnul otsustab ARK KosMedi tunnistuse edasise vastuvõtu, kui on saanud vastuse sotsiaalministeeriumist. ARK esitas sotsiaalministeeriumile järelepärimise, kas KosMedi tegevus on seaduslik ja kas koolitaja nimeta tunnistusi tohib arvestada.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo ütles, et ministeerium kontrollib Postimehe artiklis esitatud väiteid ja rakendab väidete paikapidavuse puhul vajalikku sanktsioone. 'Sotsiaalministeerium võib ka firma tegevusloa tühistada,' ütles Tappo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing