30. oktoober 2001 kell 8:35

Argentina majandusminister valmis riigivõlgade mittemaksmiseks

Lootes sundida Argentinat lõpetama pikaleveninud võlakriisi, valmistuvat riigi majandusminister Domingo Cavallo ette riigivõla mittemaksmiseks. Samal ajal avaldab ta survet Rahvusvahelisele Valuutafondile ja teistele laenuandjatele kirjutab Wall Street Journal.

Uus strateegia on kõrgete panustega mäng ? Argentina võlad moodustavad neljandiku kogu arengumaade võlakirjadest. 95 mld dollari ulatuses võlakirjade mitteteenindamine riigi kogu 132 miljardi dollarilisest valitsuse võlakoormusest võib viia kergesti kõigi aegade suurima arengumaa võlarestruktureerimiseni.

Juba kuid vaevatud Argentina finantsturud on eeldanud, et valitsus ei leia väljapääsu võlaprobleemist ning kukutasid nädalapäevad tagasi riigi võlakirjade väärtuse tagasi tasemetele, milliseid ei mäletata alates 1990ndate keskpaigast. Mõned Argentina võlakirjad langesid vähem kui 50 protsendini nominaalist. Kardetakse, et Rahvusvaheline Valuutafond ja teised laenajad ei anna piisavalt raha, mis päästaks laenude halvaksminekust.

Cavello kinnitas ajakirjanikele, et väis- ja kodumaistel investoritel pole midagi karta.

Hetkel kuum