Inge Rumessen • 30. oktoober 2001 kell 10:23

Komisjon vaeb Mustamäe ühiselamute mitteerastamise asjaolusid

Mustamäe ühiselamute probleemi lahendamisega tegelev ajutine komisjon koostab tänase päeva jooksul ülevaate Akadeemia tee ja Vilde tee ühiselamute eluruumide mitteerastamise asjaolude kohta, teatab Raepress.

Komisjoni esimehe Vahur Keldrmia sõnul tuleb Mustamäe linnaosavanemal Voldemar Trummil esitada täna komisjonile andmed, kui palju antud ühiselamutes on legaalseid elanikke ja kui paljud elavad nendes üürilepinguta.

Keldrimaa lisas, et Mustamäe linnaosavalitsus ja linna elamumajandusamet jätkavad läbirääkimisi OÜ-ga Fennovara, et taotleda osaühingule kuuluvate ühiselamute elanikega lepingute sõlmimist vähemalt 3 aastaks.

Täna esitab komisjon infopäringu linnaosadevalitsustele, kellelt oodatakse 9. novembriks teavet nn endiste ametkondlike ühiselamute kohta. Antud info peab sisaldam nii ühiselamute aadresse kui üürnike arvu.

Täna lõunaks valmib Keldrimaa sõnul ka linnavalitsuse pöördumine Riigikontrollile. Pöördumise eesmärgiks on saada hinnang AS Ehitajate EEV aktsiate võõrandamise ja sellega Akadeemia teel ja Vilde teel asunud endiste ühiselamute elanike eluruumide erastamise võimalustest ilmajätmise seaduslikkuse ja otstarbekuse osas.

Ühtlasi edastas komisjon eile volikogu keskfraktsioonile linnapea ettepaneku määrata komisjoni koosseisu ka keskfraktsiooni esindaja

Komisjoni tegevus puudutab peamiselt Akadeemia tee 38, 42 ja 46 ning Vilde tee 90 ja 96 seoses tekkinud probleeme, kuid komisjon koostab ülevaate ka teiste nn ametkondlike ühiselamute kohta, et hoida ära analoogseid juhtumeid.

Järgmine komisjoni koosolek toimub pärast kolmapäevast linnavalitsuse istungit. Komisjon peab linnapeale esitama analüüsi ja edasise tegevuskava 5. novembriks.

Hetkel kuum