Palkmajatootjad leidsid messil uusi edasimüüjaid

Väinu Rozental 31. oktoober 2001, 00:00

Kaks suuremat palkmajatootjat ? Tartumaal Elvas asuv AS RPM ja Valgamaal Helme vallas asuv AS Ritsu ? osalesid Leipzigi messil teist korda järjest. Mõlemad firmad leidsid kaks aastat tagasi toimunud messil mitu edasimüüjat oma põhiturul Saksamaal.

?Kuna me oma müügiesindust Saksamaale ise rajada ei suuda, vajame juurde edasimüüjaid,? põhjendas RPMi juhataja ja põhiomanik Enno Kuldkepp teistkordset osalemist messil. RPMil on praegu Saksamaal neli edasimüüjat.

Pärast messi ütles Kuldkepp, et ta leidis tänavuselt messilt vähemalt kaks tõsist edasimüüjat, kes tulevad Elvasse tootmisega tutvuma. ?Kuigi konkreetsed tulemused ilmnevad alles võibolla kevadel, kui maju ostma hakatakse, on messil osalemisest igal juhul kasu ? saad ennast näidata ja oma toodete kohta infot välja jagada,? lisas Kuldkepp.

?Meie eesmärk on leida Saksamaal veel üks hea kunde, kes võtaks aastas 10?15 maja,? ütles Ritsu juhataja ja ainuomanik Ants Randmaa messi esimesel päeval. ?Pärast sellise kunde leidmist oleks meie tootmisvõimsus ammendatud.?

Päev pärast messi kinnitas Randmaa, et ülesanne sai kuhjaga täidetud. Sellel nädalal sõidab Randmaa ringi mööda Saksamaad, et süvendada suhteid oma püsiklientidega.

OÜ Mountain Loghome müügidirektori Andres Minni andmeil leidsid nemad Leipzigi messilt neli-viis uut lootustandvat edasimüüjat. ?Lisaks toimusid asjalikud taaskohtumised olemasolevate edasimüüjatega Saksamaal ja Austrias,? täpsustas Minn.

Minni sõnul oli Mountain Loghome?i kohalolek Leipzigi messil paljuski tugi Saksamaa praegustele edasimüüjatele. ?Olime väljas oma tütarettevõtte ASi Ökoehitus uudistootega ? liimitud seinaprussidega,? selgitas Minn. ?See toode vastab saksa maitsele, sest sakslane ei taha, et prussides oleksid praod.? Pragudega prusse ja palke tahavad Saksamaal vaid ökohullud, lisas Minn.

Ka teiste Leipzigi messil Eesti riigi ühisstendil osalenud puidutööstusfirmade eesmärk oli leida messil uusi kontakte toodangu vahendajatega ja tutvustada oma tooteid. ?Meie ISOTEX seina- ja laeplaadid on sakslaste jaoks täiesti uus asi,? rääkis ASi Viisnurk kiudplaadivabriku marketingijuht Marko ?orin. ?Eesmärk oli sakslastes meie toodangu vastu huvi äratada.?

Voodri- ja lavalaudu tootva Tartu firma OÜ HaServ müügijuhi Eiko Roometi kinnitusel pakkusid messikülastajatele eriti suurt huvi termotöödeldud haavapuidust tooted. ?Termotöödeldud haab meenutab välimuselt sakslaste jaoks populaarset Kanada seedrit, kuid on kolm korda odavam,? lisas Roomet.

Eestis tegutseb üle 50 puitmajade tootja. Eesti palkmajatoodangust läheb umbes 90 protsenti eksporti. Suurim ekspordimaa on Saksamaa, kuhu müüakse üle poole majadest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing