Spari kett võib minna leedukate omandusse

31. oktoober 2001, 08:45

Suuruselt Eesti esikolmikusse kuuluva kauplusteketi Spar omanike ja tegevjuhtkonna vahel on lahvatanud terav tüli, mida kroonib tõenäoliselt keti müük Leedu kaubandushiiglasele Vilniaus Prekyba, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Arvan, et müük oleks juba ammu toimunud, kui Baltic Foodi aktsiad Hansapangale panditud poleks,? kinnitas Spar kauplusteketti haldava Baltic Food Eesti juht Guido Pärnits, kes sai enda sõnul pandist alles kaks-kolm nädalat tagasi teada. ?Olen kuulnud, et omanikud on pidanud müügiläbirääkimisi Leedu kaubanduskontserniga Vilniaus Prekyba, kuid ei tea, kui kaugele on jõutud.?

Pärnits pidas kõige tõenäolisemaks Eestit 30 kauplusega katva Spar keti ostjaks just leedukaid. ?Nad on turul tugevad ja esindatud Leedus nelja erineva kontseptsiooniga, välja arvatud hüpermarketid. Me sobime neile ideaalselt.?

Spar kaupluste aastakäibeks on kavandatud 550-600 miljonit krooni. Pärnitsa hinnangul on keti turuväärtus sellest jämedalt kolmandik.

Samas on siinsete Spari omanike ja tegevjuhtkonna vahel lahvatanud ja eriti viimastel päevadel ägenenud tüli, mida Pärnits ise nimetab väga teravaks. ?Omanikud on jaganud katteta lubadusi ja nüüd lisaks otsustanud ettevõtte likvideerida,? märkis Pärnits. ?Selle vastu seisame kindlalt, tahame firmat elus ja müügikõlbulikuna hoida.?

Baltic Foodi omanikud on Baltic Food Eesti turundusdirektori Marge Rahu sõnul umbes 70 protsendiga Norra päritolu Selvaag Invest, 20 protsenti kuulub muudele peamiselt eraisikutest Norra investoritele ja ülejäänu võrdselt EBRD-le ning Rootsi Axfoodile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing