31. oktoober 2001 kell 7:17

Tartu vanglast saab esimene kambersüsteemiga vangla

Täna toimuval Tartu vangla sarikapeol on kõigil huvilistel alates kella 13:00st võimalik tutvuda vangla territooriumiga.

Märt Raski sõnul on tegu ainulaadse võimalusega vanglasse siseneda ja lahkuda vabatahtlikult. 'Loodan siiski, et ühelgi uudistama tulnud huvilisel ei tule Tartu vanglasse sunniviisiliselt tagasi tulla,' lisas Rask.

Tartu vangla on esimene karistusasutus, mis ehitatakse spetsiaalselt kambertüüpi vanglaks. See eristub senistest vangilaagri tüüpi karistusasutustest ja annab võimaluse süüdimõistetute üksteisest isoleerimiseks. Kambris hakkab reeglina karistust kandma üks või kaks süüdimõistetut senise paarikümne asemel.

'Senised laagertüüpi vanglad on paraku toiminud efektiivsete kuritegevuse taastootjatena. Kümnekesi või kahekümnekesi kongis istudes saab vahetada nii kogemusi, kui omandada uus kuritegelik kvalifikatsioon. Edaspidi tuleb sellele aga lõpp,' ütles justiitsminister Rask.

Tartu vangla sai nurgakivi 17. mail käesoleval aastal. Esimesed asukad loodetakse Tartu vanglasse paigutada järgmise aasta viimases kvartalis.

Hetkel kuum