Baltic Foodi ettevõtted likvideerimisel

Inno Tähismaa 01. november 2001, 18:37

Baltic Food Holding Eesti ASi gruppi kuuluv hulgifirma Dagab Baltic Eesti AS on likvideerimisel ja sama saatust ootab tõenäoliselt Baltic Food Eesti ASile kuuluv Rema 1000 ja Spar kauplustekett.

Baltic Foodi ASi turundusjuht Marge Rahu ütles, et täna vahetas Baltic Foodi nõukogu välja ettevõtte juhi Guido Pärnitsa, keda asendab Peeter Sepper. Sepper on tuntud kui pankrotihaldur ja firmade likvideerija.

Rahu sõnul on juba käivitunud hulgifirma Dagab Baltic Eesti ASi likvideerimisprotsess. Ta ei osanud öelda, kas juhi väljavahetamine tähendab Baltic Foodi likvideerimisprotsessi algust, kuna tal pole Sepperiga kontakti olnud.

Rahu ütles, et Baltic Foodile sai saatuslikuks asjaolu, et omaniku, Norra Selvaag grupi esindaja Stein Skjorshommer ei andnud omanikule piisavalt infot Eestis toimuva kohta. Poolteist kuud tagasi vahetati Skjorshommer välja teise norralase, Christian Thjomoe vastu. Thjomoe käis täna Tallinnas, teatas Baltic Foodi juhi väljavahetamisest ja sõitis tagasi.

Baltic Foodi aktsiad on panditud 100% ulatuses Hansapangale. Firma aktsiakapital on 40,2 miljonit krooni. Rahu sõnul ulatub ettevõtte võlgnevus kauba tarnijatele 30 miljoni kroonini, suurema osa sellest moodustab võlg Dagabile. Ettevõtte maksuvõlg oli 1. oktoobri seisuga 1,5 miljonit krooni.

Baltic Foodil on Eestis ligi 30 kauplust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing