Island teeb suurima maksureformi

01. november 2001, 10:48

Islandi majanduskasv on viimasel viiel aastal olnud keskmiselt 4,5% aastas, edaspidi hinnatakse konjunktuuri languse tõttu kasvuks ainult 1-2% aastas. Et majanduskasvu ergutada ja firmade konkurentsivõimet tõsta, on valitsus algatanud suure maksureformi, kirjutab Dagens Industri.

Reformi tulemusena alandatakse ettevõtte tulumaks alates 1. jaanuarist 2002 seniselt 30 protsendilt 18-le, mis on Euroopas üks madalamaid. Näiteks Iirimaa alandab selle 2003. a 12,5 protsendile.

Samuti jätkab Island erastamist, müües riigi telekommunikatsioonifirma ja kaks panka.

Islandi rahandusministri Geir Haarde sõnul püüab valitsus maksureformiga tugevdada nii avalikku kui erasektorit, saavutada madalkonjunktuuri oludes majanduskasvu protsendiline juurdekasv ilma inflatsiooni ergutamata ja muuta majandus dünaamilisemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing