Raimo Ülavere • 1. november 2001 kell 14:28

Hermann Reisid suurendas käivet neljandiku võrra

Eesti suuruselt teine reisibüroo Hermann Reisid ASi 10 kuu tehniline müügikäive oli 157,6 miljonit krooni, mis on 25,5 % suurem kui 2000. aasta 10-l kuul. Ettevõtte kasum esimese üheksa kuuga oli 3,1 mln krooni, teatas Hermann Reisid.

Selle aasta oktoobri käive oli ettevõttel 17,6 miljonit krooni, kasvades võrreldes eelmise aastaga 27% võrra.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes kõige rohkem rahvusvaheliste lennupiletite üksikmüük, mis moodustas 72% oktoobri käibest, aastal 2000 oli sama näitaja 68% käibest. Teisel kohal on hotellimajutuse müük, moodustades kogu käibest 9,6% ja kolmandal kohal oli laevapiletite müük.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on langenud reisipakkettide müük, moodustades kogukäibest 5,4%, eelmisel aastal samal ajal oli reispakettide osakaal kogukäibest 9,4%.

Ettevõtte 9 kuu auditeerimata kasum oli 3,1 miljonit krooni. Aasta lõpuks prognoosib ettevõte täita 4 miljoni kroonise kasumiplaani.

1991 aastal asutatud Hermann Reisid AS kuulub lennukompanii Lufthanasa partner-reisibüroode ketti Lufthansa City Center, mis on omakorda maailma suurima reisikorraldus keti Radius (endise nimega Woodside Travel Trust) partneriks Euroopas.

Hetkel kuum