• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õdede Norrasse viijat võib oodata kohtutee

  Sügisel Norra haiglates tööd alustama pidanud meditsiiniõed on pärast kuudepikkust ootamist nördinud nende tööjõudu vahendava Finn Radmanni peale ning valmis teda projekti poolelijäämise korral kohtusse kaebama, kirjutab Postimees.

  Augusti lõpus Norras tulevaste tööandjatega kohtumas käinud meditsiiniõed ei tea tänaseni, mis saab lubatud töökohtadest ja kas keegi neist üldse kunagi Norrasse pääseb. Õdede hinnangul on ebakorrektses asjaajamises süüdi nii Radmann kui ka teda Eestis esindav Katrin Saapar, kes ei suutnud projekti käigus endale selgeks teha, kuidas töölepääsu korraldada.
  Mitmed koolituse läbinud õed tunnistasid, et oleksid tugeva juristi leidmise korral valmis ärimehe moraalse kahju tekitamise eest kohtusse kaebama.
  Ühe meditsiiniõe sõnul takistab aga kohtusse minekut ennekõike Radmanni ja õdede vahel sõlmitud leping, mis küll fikseerib osapoolte leppetrahvid, kuid millel puudub sõlmimise kuupäev. Seetõttu osutuvad dokumendis kehtestatud rahasummad kehtetuks, samuti puudub õdedel edaspidi kohustus Norrasse tööle minna.
  Eesti ja Läti meditsiiniõdedele tulusaid töökohti lubanud Norra ärimees Finn Radmann tunnistas, et projekt on aeglustunud, et mitte peatunud.
  ?Ma ei oska enam öelda, millal võiksid õed Norra haiglates tööle asuda, kuid ehk selgub see nädala pärast,? mainis Radmann. Ärimehe sõnul on tema teinud kõik õigesti, kuid riiklik bürokraatia osutab välisõdedele suurt vastupanu.
  Radmann kinnitas, et projekti õnnestumise korral soovib ta Balti riikides uut koolitusprojekti alustada.
  Saapari sõnul ei usu ta enam ühtegi Norra koostööpartneri lubadust, sest ta räägib üheskoos õdesid koolitama asunud Tallinna ja Liepaja meditsiinikoolile erinevat juttu. Saapari väitel võlgneb Radmann nii Läti kui Eesti koolitajatele tänaseni suure rahasumma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karl-Eduard Salumäe: teenindaja töö õpetab inimeste kohta nii mõndagi. Paraku mitte üksnes head
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Kui sa oled nooruses teenindajana töötanud, siis tõenäoliselt on sulle tuttav olukord, kus sulle ea poolest vanemaks või vanavanemaks sobiv inimene käitub sinuga otse öeldes nagu täielik jobu, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Analüüsifirma: Pelotoni aktsia on väärt null dollarit
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Analüüsifirma New Constructs hoiatas investoreid investeerimise eest niinimetatud zombifirmadesse, mille väärtus turul võib minna nulli. Üks sellistest on treeninguvarustuse tootja Peloton.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Raadiohommikus: kõrgharidusest, tööjõust ja e-residentsusest
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Käes on kõrgkoolidesse sisseastumise aeg. Kas kõrgkoolid suudavad ette valmistada just neid spetsialiste, keda tööturg vajab? Kui palju välistudengeid on Eestisse oodata?
Haruldaste metallidega tegelev NPM Silmet saab maksed Venemaaga toimima
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.
Sõja mõjul lõpetasid SEB ja Swedbank maksete teenindamis idasuunal, mistõttu oli Ida-Virumaal haruldaste metallidega tegeleva NPM Silmet OÜ tegevus häiritud. Nüüd on aga alternatiiv leitud ja materjalitarne Vene ettevõtetega jätkub.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.