Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oktoobris Ameerika börsikrahhi ei tulnud

  Oktoober sai kolmapäeval läbi. Viinakuu on läbi ajaloo olnud USAs börsikrahhide kuu ? 1929., 1987. ja 1997. a krahh toimusid kõik oktoobris. Samas on oktoober olnud ka langeva turu lõppemise kuu ehk karutapja ? 1946., 1957., 1960., 1962., 1966., 1974., 1987., 1990. ja 1998. aastal. November on läbi ajaloo olnud tootluselt kolme parima kuu seas lisaks detsembrile ja jaanuarile, teatas Stock Trader?s Almanac 2001 toimetaja Yale Hirsch Reutersile.
  Sun Microsystems teatas paranenud müügiootustest, mis aitas Nasdaqil kolmapäeval tõusta 1,37 võrra 1690,20 punktile, kuigi indeks oli päevasiseselt enam kui 3 võrra plussis. Teised indeksid langesid. S&P 500 indeks langes märkamatu 0,01 punkti võrra 1059,78 punktile. Dow Jonesi tööstuslik keskmine langes 0,51 võrra 9075,14 punktile.
  Võrguarvutitootja Sun Microsystems aktsia, mis oli kauplemise osas aktiivseim aktsia Nasdaqil, tõusis 6,39 võrra 10,51 dollarile pärast teadet, et firma selle kvartali tellimused on suuremad kui möödunud kvartalis.
  Neljapäeval avaldatud kehvasid majandusnäitajaid tasakaalustas uudis Microsofti ja USA valitsuse vahel sõlmitavast monopolivastase seaduse kokkuleppest. Kell 18.00 kaubeldi Microsofti aktsiat 4,21 võrra plussis 60,61 dollaril. Indeksid kõikusid avanemise järel plussis ja miinuses, turg on väga ebakindel. Kell 18ks oli Nasdaq tõusnud 1,71 võrra 1719,11 punktile ja Dow Jonesi tööstuslik keskmine 0,91 võrra 9157,88 punktile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.