Raimo Ülavere • 1. november 2001 kell 6:51

Soomlased optimislikud enda majandusliku olukorra suhtes

Soomlaste usku enda majandusliku olukorra muutumisse peegeldav tarbijate usaldusindeks oli oktoobris umbes sama, mis septembris, samas on usk Soome majanduse väljavaadetesse endiselt valdavalt pessimistlik, teatas Soome statistikaamet.

Oktoobris uskus 26% küsitluses osalenutest, et nende enda majanduslik olukord lähema aasta jooksul paraneb. Number on umbes sama, mis septembris ja ka eelmise aasta oktoobris. Ainult 9% kartis, et nende majanduslik olukord halveneb.

Samas pole tarbijad sugugi optimistlikud Soome majanduse kohta tervikuna. 40% küsitletutest uskus, et Soome majanduse olukord tervikuna halveneb, majanduse paranemisse uskus vaid 19%. Ligi pooled küsitletutest prognoosisid töötusemäära kasvu järgneva aasta jooksul.

Samas pole soomlased kuigi kohkunud terrorirünnakutest ning armastavad endiselt reisida. 37% küsitletutest ehk umbes sama palju kui aasta tagasi plaanib minna välisreisile. Pisut suurenenud on soomlaste soov osta endale uus auto ja eluase.

Hetkel kuum