• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elcoteq kallines enam kui viiendiku võrra

  Ameerika väärtaktsiad tõusid reedel Dow Jonesi tööstusliku keskmise näol 0,64% võrra 9323,54 punktile vaatamata oktoobrikuus USAs toimunud suurimale tööpuuduse kasvule enam kui 20 aasta jooksul.
  Oktoobris vähenes USAs töökohtade arv (v.a põllumajandus) 415 000 võrra, mis tõstis tööpuuduse määra viimase viie aasta kõrgeimale tasemele ehk 5,4 protsendile.
  Filmi- ja fotogigant Eastman Kodak on maalinud neljandast kvartalist koleda tulevikunägemuse ning vihjanud, et firma USA töötajatel pole eriti põhjust aastapreemiaid oodata. Aktsiaturg ei armasta sellised uudised - aktsia langes reedel 8,02 protsendi võrra 24,65 dollarile.
  Laiemalt aktsiaturu liikumisi kajastav S&P 500 indeks tõusis 0,29 protsendi võrra 1087,20 punktile. Nasdaq ei suutnud päeva plusspoolel lõpetada, langedes 0,03 protsendi võrra 1745,73 punktile.
  Soome aktsiaturul oli reedene päev taas tugev tõusupäev. Elcoteq avaldas kvartalitulemused, mis olid kehvad - firma teenis taas kahjumit. Samas oli ka positiivset - firma laiendab oma tegevust Hiinas, rajades Pekingisse tehase. Seekord kaalusid investorite positiivsed emotsioonid negatiivsed üles ning aktsia tõusis 21,21% võrra 8 eurole.
  HEXi indeks tõusis reedel 1,84% võrra 7605,52 punktile. Nokia aktsia tõusis 2,72 protsendi võrra 23,80 eurole ning Sonera aktsia kerkis 7,8% võrra 6,63 eurole. Langejate seas paistis silma 3,56protsendise kukkumise teinud Sampo aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.