Sügisese tormi kahju suvistest trombidest väiksem

Viktoria Korpan 05. november 2001, 00:00

"Maksimaalselt saime 1-1,5 miljonit kahju, suvel oli meie kahju ligikaudu 18 miljonit krooni," sõnas ASi Eesti Energia pressiesindaja Katrin Linask. Tema sõnul on kõige rohkem liine on puruks Saaremaal, väiksed madalpinge alajaamad on rivist väljas üle Eesti.

"Tööd käivad pidevalt ja täna-homme peaks enamik asju korda saama," ütles Linask reedel. "Mõne tööga võib aga minna ka nädal aega."

Reede hommikul oli üle Eesti elektritoiteta 1230 väiksemat alajaama, reede õhtuks vähenes see arv 300ni.

Eesti Telefoni pressiesindaja Anu Vahtra ütles pühapäeval, et peaaegu kõik telefonijaamad on töökorras. "Viljandimaal ja Saaremaal on osa poste on puruks ja see halvendab side kvaliteeti," rääkis. "Saaremaal võib olla mõni metsaküla veel telefonsideta, aga meie tütarfirma Connecto tegeleb parandustöödega."

Vahtra lisas, et kuna õhuliinid on palju kannatada saanud, võib tekkida olukord, et mõned Eesti Telefoni kliendid jäävad nädalaks sideta. Vahtra sõnul sideta olnud klientidelt tummade päevade eest tasu ei võeta. Reedel kella 11 seisuga sideta 700 abonenti, õhtuks vähenes see arv 300-le.

Vahtra sõnul on praegu raske öelda, kui suure kahju Eesti Telefon tormist sai, kuid see on kindlasti väiksem, kui tekitasid suvised trombid. "Esialgsel hinnangul jääb kahju alla miljoni krooni," sõnas ta.

"Nüüd peaks kõik korras olema," ütles eile EMT infojuht Kaja Pino. Reede hommikul ei töötanud 30 tugijaama, valdavalt Põhja- ja Lääne-Eestis.

Radiolinja Eesti (RLE) suhtekorraldusjuht Helena Lõhmus ütles, et eilse seisuga oli elektrikatkestuse tõttu veel rivist väljas 3-5 tugijaama. Reedel olid RLE-l probleemid Läänemaal, saartel ja Pärnumaal, levihäired on põhjustatud elektritoite puudumisest. "Rahalist kahju pole veel kokku löönud, kuigi seda kindlasti on," sõnas Lõhmus. "Aga suurem on meie klientide moraalne kahju."

Tele2-l oli reedel enim probleeme mobiilsidega Narvas, Haapsalus ja Pärnu maanteel.

Tallinki Helsingi ja Tallinna vahet sõitvad kiirlaevad alustasid kurseerimist laupäeval, kuid pühapäeval halva ilma tõttu reise jälle ei toimunud. "Liiklus taastub siis, kui ilm paremaks läheb," öeldi Tallinki infokeskusest.

Saaremaa Laevakompanii taastas tormi tõttu katkestatud praamiliikluse Saaremaa ja mandri vahel juba reedel.

Tormi põhjustatud vooluhäired segasid kohati ka Hansapanga sularahaautomaatide tööd. Hansapank Eesti suhtekorraldusjuht Ando Noormets ütles, et pank otsustas väljastada tasuta uued pangakaardid neile, kes jäid eile õhtul või täna hommikul kaardiga pangatehingut sooritades sellest automaadi tööre?iimi häire tõttu ilma.

Riigimets sai neljapäevase tormi tõttu umbes 500 000 krooni kahju, mis on umbes 80 korda vähem kui suvel. Riigimetsa Majandamise Keskuse avalike suhete juhi Olavi Paide sõnul oli enim kahjustusi on Saaremaal ja Hiiumaal. "Saaremaal ja Hiiumaal on pikali heidetud umbes 1000 tihumeetrit metsa, mis tuleb üles võtta," sõnas Paide. "Mujal Eestis on kahju minimaalne, üksikud puud on maas."

Suvel tekitasid trombid riigimetsale 41 miljonit krooni kahju.

Tallinnas murdis torm vähemalt 300 puud, sõiduteedele langenud puud oligi peamine põhjus, miks päästeteenistuse kohale kutsuti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing