• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna linn tahab võtta laenu 1,4 miljardit krooni

  Tallinna eelarvet ja arengut planeerides ei saa lähtuda keskmise Paide pere hirmust laenamise suhtes. Veelgi enam ? avalikus sektoris tuleb olla oluliselt täpsem kui kodumajapidamises või erasektoris, sest siin on eranditult tegu võõra rahaga ? maksumaksja rahaga. Ja kui majandus langeb, tuleb investeerimisel olla topelt hoolikas. Sel juhul lehtib kindel reegel ? vähenda püsikulusid ja investeeri aladesse, mis loovad töökohti ja suurendavad elu ja tootmise efektiivsust juba lähiajal. Me investeerime lastesse. Mina, Tõnis Palts, lõpetan laste kiusamise ? Tallinna koolid saavad korda nüüd ja kohe. Me investeerime teedesse. Vana plaani järgi taheti Vabaduse puiesteed ehitada aastani 2005. Mida see tähendab? Neli aastat kaevikuid Nõmmel. Me lõpetame selle absurdi. Järgmisel aastal ehitame Vabaduse puiestee valmis. Võidab Tallinn, võidab kogu riik ja rahvas. (EPL, 05.11.)
  Tallinna linna osakaalu tõttu riigieelarves tähendaks linnapea idee kogu riigi rahanduse tasakaalust väljaminekut. Oleme sageli ütelnud Tallinna rahandusest rääkides, et eelarved on meil linnaga küll erinevad, kuid tasakaal on ühine. Seega kui Tallinna linn läheb 1,5 miljardi krooniga puudujääki, peaks riik sellesama raha tasakaalu huvides mujal kokku hoidma.
  Nüüd jõuame linnapea väiteni, mille kohaselt peaks laenuraha arvel tehtavad investeeringud suurendama majanduskasvu. On ilmselt tõsi, et korraks saaks teatud hulk ettevõtteid riigilt rohkem tellimusi, nende tulemused paraneksid, ehk kiireneks nii majanduskasv. Kuid mitte kauaks. (PM, 05.11.)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.