6. november 2001 kell 22:00

Cisco kahjum 4,7 mld

Vaatamata oodatust parematele tulemustele teatas firma, et jätkuv majanduse ebakindlus ja 11. septembri terrorirünnakute mõjud teevad raskeks nii lühi- kui pikaajaliste prognooside tegemise. 27. oktoobril lõppenud kolme kuuga teenis Cisco 0,04 dollarit kahjumit aktsia kohta võrreldes aastataguse 0,11dollarilise kasumiga aktsia kohta ehk 798 mln dollarilise kogukasumiga (13,91 mld krooni).

Jättes ühekordsed kulud, sealhulgas 858 miljoni dollari suurune (14,95 mld krooni) investeeringute mahakandmine, arvestamata, teenis firma 332 miljonit dollarit kasumit (5,79 miljardit krooni) ehk 0,04 dollarit aktsia kohta. Eelmisel aastal samal ajal teenis ettevõte aktsia kohta 0,18 dollarit. Analüütikud ootasid firma kasumiks aktsia kohta 0,02 dollarit.

Firma käive kahanes mullusega võrreldes 32 protsendi võrra 4,4 miljardile dollarile (76,7 miljardit krooni), kuid kasvas võrreldes eelneva kvartaliga 3 protsendi võrra. Analüütikud ootasid ettevõtte käibeks 4,2 miljardit dollarit (73,2 miljardit krooni).

Firma juht John Chambers prognoosis, et teises kvartalis jääb ettevõtte käive esimese kvartaliga samale tasemele või suureneb veidi. ?Ei üllata, kui tellimused kõiguvad ükskõik kummas suunas võrreldes prognoosidega,? ütles Chambers.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum