TV1 jätkab hoolimata trahviähvardusest saadete edastamist

07. november 2001, 08:17

Pankrotimenetlusest ja ringhäälinguloast ilmajäämisest hoolimata saab TV1 programmi kaabeltelevisioonis edasi vaadata. ?TV1-l ei ole mingisuguseid õigusi telepilti edastada,? kinnitab Keio Kuhi kultuuriministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonnast, kirjutab SL Õhtuleht.

Keio Kuhi kinnitab, et kindlasti peaks ka kaabeltelevisiooni võrgu kaudu näidatava pildi jaoks olema ringhäälinguluba. ?Praeguse seisuga ei tohi TV1 oma pilti näidata mitte kuskil, ei saatjate ega ka kaabli kaudu,? on ta veendunud.

?Loomulikult saab meie programmi kaabeltelevisioonis näha, sest seda pole keegi keelanud,? sõnab TV1 juhatuse esimees Rait Killandi rahulikult. ?Ringhäälinguluba puudutab ainult meie saatjate kaudu näidatavat pilti,? teatab ta. ?Meil pole praegu lubatud läbi õhu levida, kuna selleks puudub litsents,? on juhatuse esimees veendunud ja täpsustab, et keegi pole neil seda mujal teha keelanud.

?Tõsi ka või?? hakkab Killandi naerma, kuuldes, et kultuuriministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonna spetsialist mõistis telepildi kaabli kaudu edastamise hukka. ?Meie ringhäälinguloas pole küll kunagi olnud sõnagi kaablite kohta, aga...? on mees üllatunud. ?TV1 on programmi tootja, kui keegi tahab seda levitada ja näidata, siis meil pole selle vastu midagi,? sõnab Killandi.

?Ringhäälinguseadus näeb sellise tegevuse eest, kus programmi edastatakse ilma ühegi loata, ette haldusvastutuse ning rahatrahvi kuni 100 000 krooni,? teab Kuhi võimalust, kuidas pildinäitajat karistada. ?Tegelikult pole päris kindlalt teada, kas seadust rikub praegusel juhul TV1 või kaabellevivõrkude omanik,? ei oska Kuhi siiski tegelikule süüdlasele näpuga näidata. ?Nii Tele2-l kui ka Starmanil on kaabellevi luba ja nad peavad selle eest vastutust kandma, mida eetrisse paiskavad,? möönab kultuuriministeeriumi ametnik, kuid lisab, et juhul, kui on olemas leping, millega näiteks Tele2 on oma kaablivõrgu andnud TV1-le kasutada, on kõik korras.

Starmani klienditeenindusest öeldi, et nemad näitavad TV1 programmi edasi, kuna nad on sõlminud telejaamaga programmiedastamise lepingu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing