Tagatisfondi seaduse eelnõu sai valmis

07. november 2001, 11:58

Rahandusministeeriumis valmis Tagatisfondi seaduse eelnõu, mille eemärgiks on tagada hoiustajate, investorite ja kohustusliku pensionifondi osakuomanike poolt paigutatud vahendite kaitse, suurendades seeläbi finantssektori usaldusväärsust ja stabiilsust.

Tagatisfondi seaduse põhiülesandeks on lisaks olemasolevale hoiuste tagamise skeemile sätestada alused investori kaitse ning kohustuslike pensionifondide tagatisskeemide toimimisele Eestis. Samas on oluline välja kujundada ühtne ja efektiivne finantssektori tagatisskeemide administreerimise mehhanism.

Tagatisfondi seadus kaitseb krediidiasutuste ja investeerimisasutuste klientide huve moratooriumi, pankroti või tegevusloa kehtetuks tunnistamise korral ning II samba pensionifondi osakuomanike huve pensionifondi valitseja poolt kahju tekitamise korral.

Valminud Tagatisfondi seaduse alusel moodustatakse Tagatisfond, mille vara jaotub kolmeks osafondiks: Hoiuste Kaitse Osafond, Investori Kaitse Osafond ja Pensioni Kaitse Osafond. Tagatisfond moodustatakse praeguse Hoiuste Tagamise Fondi asemele.

Esialgsete plaanide kohaselt jõustub seadus 1. juulist 2002.

Tagatisfondi seaduse eelnõu ja seletuskirjaga saate tutvuda rahandusministeeriumi kodulehel: http://www.fin.ee/pages.php/01070403

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing