ÄP fototoimetus • 7. november 2001 kell 22:00

Ordi ja Klisseran võidavad jaekliente

Microlinki keskendumisest ärikliendile on arvutiturul võitnud nii suuruselt teine Ordi kui kolmas K Arvutisalong. Ordi võidab enda poole kvaliteeti hindavaid kodukasutajaid ja K Arvutisalong eriti hinnatundlikke kliente oma odavate integreeritud kaartidega arvutitega.

Oktoobris oli suur osa arvuteid mis müüdi Inteli asemel odavamate AMD protsessoritega ja mitte ainult hinnatundlike klientide pärast. Intel oli tarneraskustes ja ei suutnud kohalikke tootjaid piisaval hulgal protsessoritega varustada. Klisserani K Arvutisalongis oli enimmüüdud arvuti AMD Duron 750 MHz protsessoriga . Inteli saadavus ei kannata Klisserani juhataja Peeter Kargu sõnul mingit kriitikat, ?kohale jõuab ehk 30 tellitud kogusest,? nendib suuruselt kolmas arvutitootja. ?Pentium 4 võiks olla edukas, aga teda pole lihtsalt,? ütleb Kargu.

MicroLink Arvutid müüs oktoobris kokku 1949 arvutit ja serverit, mis on 17 protsendi võrra enam kui septembris. Lätis müüdi neist 454 arvutit. MicroLinki ärimüügi divisjoni konsolideeritud käive moodustas oktoobris 36 miljonit krooni, mis on 12 protsendi võrra suurem kui septembris.

Eesti suuruselt teise arvutitootja Ordi oktoobris müüdud 1346 arvutit oli ettevõtte läbi aegade parim tulemus. Juhtivate arvutitootjate edu taga on ostujõu kasv viimasel aastal ja head liisingutingimused arvuti soetamisel.

Autor: ÄP

Hetkel kuum