Naeruteraapia ehk astu välja argipäevast

Reet Weidebaum 09. november 2001, 00:00

... ja mine Tallinna Linnateatrisse vaatama Jaan Tätte uut näitemängu ?Palju õnne argipäevaks?.

Näidend, mis on juba pärjatud Eesti Näitemänguagentuuri näidendivõistlusel, alustas oma lavaelu Linnateatri väikses saalis 3. novembril Andrus Vaariku lavastuses. Alustas vaimustunud publiku ohjeldamatu ja peaaegu katkematu naeru saatel, mis vallandus esimeste repliikidega ning mis näis lõppevat alles tükk aega pärast etenduse lõppu.

Anu Lambi, Piret Kalda, Jaan Tätte ja Peeter Tammearu vapustav koosmäng on komöödia kõrgem pilotaa?. Publikut ei hoita püsival naerulainel ?tordiga näkku? meetodil, vaid reaalsuse ja absurdi piirimail balansseerides, kus kõige argisemad sõnad ja sammud omandavad groteskse varjundi, kurbus ja hirm mõjuvad naljakalt ning ebaloomulik muutub ülimalt loomulikuks.

Nagu Jaan Tätte kaht eelnevat näidendit, läbib ka ?Palju õnne argipäevaks? lugu püsiva armastuse ja/või suhte võimalikkusest, kus ootamatute sündmustega raputatakse koost lahti senitoimivad seosed, et neid erinevate nurkade alt läbi mängides jõuda uue äratundmiseni.

Vaadates lavastust Linnateatri väikses saalis, meenus mulle lapsepõlve lemmikmänguasi kaleidoskoop, mida pöörates sai tekitada samadest värvilistest killukestest üha uusi kujundeid ja mustreid. Jälgides näitemängu kulgu, tabasin end täpselt samasuguselt mõnusalt ja natuke lapselikult ootusärevuselt ? mida toob järgmine hetk, mida nad küll veel on välja mõelnud...

Lavastuse kavaleht ?Argipäev? on kujundatud pereajakirjade vaimus, kus jagatakse nõuandeid ja retsepte õnnelikuks eluks. Kui palju nad tegelikkuses aitavad, ei tea, kindel on aga see, et kaks tundi naeru ja naudingut heast teatrist teeb elu kesk sügisest argipäeva tunduvalt rõõmsamaks ja heledamaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing