Ida-Virumaa esiaudiitor jäi maksuametile alla

09. november 2001, 10:56

Üks Ida-Virumaa esiaudiitoreid, oma firmaga ka Äripäeva audiitorite TOP 30 ladvikusse jõudnud Pjotr Kisseljov on sunnitud pärast riigikohtu lahendit siiski tõdema, et kuus aastat kestnud vaidluses oli õigus siiski maksuametil.

<pilt#PjotrKisseljov.jpg#Pjotr Kisseljov, kes sattus politsei vaatevälja, kuulub Ida-Virumaa tuntud audiitorite hulka.<br#200#160#0>
Sel nädalal tehtud riigikohtu otsuse kohaselt peab AS Inkomplekt (praeguse nimega Incomplekt Holding) tagantjärele tasuma üle 600 000 krooni käibemaksu, mille maksuamet talle tagastas kauba eest, mille eksporti tegelikkuses ei toimunud.

Võltsitud dokumentide kohaselt leidis kauba eksport aset 1993. aastal.

Inkomplekti omanik on Pjotr Kisseljovi juhitud audiitorfirma AS Audest.
Kõnealuste tehingute suhtes algatas kaitsepolitsei 1995. aastal ka kriminaalasja, mis leidis oma lahenduse tänavu mais. Inkomplektiga seotud viiest isikust neli isikut tunnistati süüdi ja neilt mõisteti välja 4,9 miljonit krooni. Üks viiest, Vene väärtpaberituru üks juhtivamaid asjatundjaid Eestis Vadim Ogneshtshikov, mõisteti õigeks.

Kisseljov siiski pääses süüdistusest, sest otseselt temaga seotud kuriteo episoodist oli möödunud üle viie aasta ning see aegus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing