Kaks tuhat pärnakat jäi telepildita

09. november 2001, 08:28

Üleeile õhtul jäid Tele2 kaabeltelevisiooni kliendid Mai rajoonis lemmikseriaalideta, sest poole kuue ajal õhtul kadus paariks tunniks telekatest pilt, kirjutab Pärnu Postimees.

Telefonid helistati punaseks, et teada saada, milles asi ja millal jälle telerit vaadata saab.

Tele2 avalike suhete juht Inga Jagomäe nentis, et konkureeriv kaabeltelevisioonifirma STV, mis ehitab oma võrku Mai rajoonis, puuris ühes majas läbi Tele2 kaabeltelevisiooni võrgu toitejuhtme. Selle tagajärjel jäid elektrita samas majas asuvad Tele2 optikaseadmed ja kaheks tunniks telepildita terve Mai elamurajoon ehk umbes 2000 abonenti.

Kella 19.30ks paigaldasid Tele2 tehnikud ajutise toitejuhtme.

Tele2 palub klientidelt vabandust ja kompenseerib klientidele tekkinud kahju, teatas Jagomäe.

Jagomäe rääkis, et viimasel ajal on kõigil kaabeltelevisiooni litsentsi omanikel vaba voli välja ehitada oma kaablivõrk. Sagenenud on juhtumid, kus ehitustöid alustatakse majaomaniku loata või rikutakse samas majas oleva võrgu seadmeid.

AS STV Pärnu esindaja Raivo Kivikas selgitas, et konkurentide toitejuhe puuriti läbi kogemata, sest ei osatud arvatagi, et ühtlase krohvikihi all on peidus juhe. Samal ajal nentis Kivikas, et korteriühistute esimehed ei tea sageli, kus millised juhtmed on majas paigaldatud, ja teadmatus viibki selliste kahetsusväärsete juhtumiteni.

Kaablivõrku rajavad praegu Pärnus nii STV kui Starman, lisas Kivikas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing