Mercedese V-klass müüb hästi

Tõnu Tramm 13. november 2001, 00:00

Oktoobri tarbesõidukite müügis tegid Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) andmeil ilma Mercedes-Benz ja tema V-klassi suurkaubikud, mida müüdi kokku 24. Lisaks veel 5 veoautot ning koos Peugeot?ga jagas MB oktoobri müüduima tarbesõiduki tiitlit. ARKi andmetel küll Mercedese kaubikud suuremalt jaolt registrisse ei jõudnud, kuid igatahes on oktoober olnud MB jaoks edukas kuu ka varem. Möödunud aastal tegi MB tarbesõidukite müügis just oktoobris oma rekordi. Aasta kokkuvõttes on aga suurkaubikute osas MB kindel liider ja edestab teisel kohal olevat Peugeot?d ligi kahekordse edumaaga. Vahe on vaid selles, et kui Peugeot? puhul on tegemist ühe kaubikuga, siis Mercedel on neid tervelt kolm: Vito, Sprinter ja Vario.

Väikekaubikute seas on juhtohjad jätkuvalt PSA kloonkaubikute Citroen Berlingo ja Peugeot Partneri käes. Kui esimene oli oktoobris paari auto jagu eespool, siis aasta kokkuvõttes juhib Partner vaat et kahekordse edumaaga.

Võrreldes eelmise aastaga on tarbesõidukite müügis astunud suure sammu edasi Toyota. Aastal 2000 müüdi seda marki tarbesõidukeid kokku 61, kogumüügis oldi 11. kohal. Tänavu on 10 kuuga müüdud juba 116 Toyotat ja ollakse kogumüügis koguni 4. kohal, olles lükanud koha võrra tahapoole Volkswageni. Mullu 5. kohal püsinud Iveco on tänavu langenud 7. kohale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing