ESEA juhtid Mõõdukatele: muudatused maksusüsteemis pole tabu

Inno Tähismaa 14. november 2001, 17:32

Rahvaerakonna Mõõdukad juhid kinnitasid tänasel kohtumisel Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni liidritega, et aktsepteerivad suurärimeeste soovi ühiskonnaprobleemidega laiemalt tegelema hakata ning otsida võimalikku sisu nn rahvuslikule kokkuleppele.

Mõõdukate peasekretäri Tõnu Kõivu sõnul sümpatiseerib Mõõdukatele suurärimeeste avatud suhtumine maksupoliitikas. 'Meile kinnitati, et muudatused senises maksusüsteemis pole ettevõtjate jaoks tabu. See loob meie jaoks aluse loota solidaarsema maksukäsitluse sisseviimisele tulevikus,' kommenteeris Kõiv.

Mõõdukate esindaja Riigikogu majanduskomisjonis Mihkel Pärnoja juhtis kohtumisel ärimeeste tähelepanu tõsiasjale, et Eesti rahvuslikku konkurentsivõimet ei määra üksi maksu- või tööjõupoliitika, vaid veelgi enam rahva haridustase. 'Seetõttu näeksid Mõõdukad rahvuslikku kokkulepet kindlasti laiemalt kui lihtsalt kitsas majanduspoliitiline dokument,' ütles Pärnoja.

Mõõdukate hinnangul tuleb nn rahvuslikus kokkuleppes kindlasti kajastada ka haridus- ja sotsiaalpoliitilisi teemasid, ütles Kõiv.

Kõiv ütles kohtumisel suurettevõtjatele, et Mõõdukad on väga tõenäoliselt valmis ettevõtjate algatuses kaasa lööma, lõpliku otsuse teeb erakonna juhatus järgmisel nädalal.

Mõõdukate poolt osalesid kohtumisel erakonna esimees Toomas Hendrik Ilves, peasekretär Tõnu Kõiv, majandusminister Henrik Hololei, Riigikogu majanduskomisjoni liige Mihkel Pärnoja ja Riigikogu rahanduskomisjoni liige Jaak-Hans Kuks. Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni esindasid Urmas Sõõrumaa, Aadu Luukas, Enn Veskimägi, Margus Reinsalu ja Jaak Saarniit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing