• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiülevaade: Tallinna börsil fookuses Sideamet ja Eesti Telekom

  Tallinna börs tõotab tugevate välisturgude kõrval täna viimaste päevadega kätte võidetud tasemeid säilitada. Fookuses on Eesti Telekomi aktsia, mis sai eile olulise võidu Sideameti üle, kes avastas, et EMT ei oma üldkasutataval sidumisteenuse turul olulist turujõudu.

  Kuigi uudis omab aktsia jaoks positiivset mõju, on telekomiettevõtte aktsia viimaste päevade kasv olnud niivõrd kiire ja tugev, et suurt tõusu pole ette näha.
  Kui aga Euroopa telekomisektor jätkab täna tugevalt, siis mõnevõrra võiks aktsia siiski ehk kosuda küll.
  Esmaspäevase lennukatastroofi mõjud Tallinna börsile ei jõudnudki. Kuna tegemist polnud terroriaktiga, said ka välisturud kiiresti hirmust üle ning aitasid eriti aktsioonis oleva Euroopa tehnoloogiasektori kõrval viimase kolme ja poole kuu kõrgeima tasemeni Eesti Telekomi aktsia.
  Väärtpaber sulgus 64,25 kroonil ehk 3,6% kõrgemal kui päev varem.
  Eesti Telekomi aktsia tõusu oleks aidanud oluliselt põhjendada Sideameti otsus jätta Eesti Mobiiltelefon üldkasutataval sidumisteenuse turul olulise turujõuga ettevõtjaks kuulumata, kui see oleks jõudnud investoriteni enne börsipäeva lõppu.
  Kuna aga Sideameti pressiteade jõudis meediasse vahetult pärast börsipäeva ei saanud see eile aktsiahinda toetada.
  Lisaks Eesti Telekomile lõppes eilne päev aktiivselt ka teistele börsi liideraktsiatele.
  Esmaspäeval 3,7%st tõusu näidanud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia osas olid eile väljas kasumivõtjad, tuues aktsia kõva kauplemise juures 146 kroonini ehk 0,7% viimasest sulgemishinnast.
  Kerget paranemise tegi seevastu läbi Norma <GR#EE.NORMA> aktsia tõustes aktiivsel kauplemise tagajärjel 0,8%, tasemeni 50,20 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.