Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA jaekaubandusgigandi Home Depot kvartalikasum kasvas 20%

  USA jaekaubandusgigandi Home Depot kolmanda kvartali (lõppes 28. oktoober) puhaskasum kasvas aastataguse ajaga võrreldes 20% ning küündis 778 mln dollarini (13,7 mld krooni) ehk 33 sendini aktsia kohta, kirjutab ajaleht Wall Street Journal.

  Kuigi tulemus vastab analüüsikeskuse Thomson Financial/First Call andmeil täpselt analüütikute ootusele, kerkis aktsia eile New Yorgi börsil 7% tasemeni 44 dollarit.
  Home Depot omab 1295 kaubamaja, ettevõtte kvartalimüük ulatus 13,29 mld dollarini (235 mld krooni), mis on 15% parem tulemus kui aasta tagasi.
  Home Depoti teatel kahanesid kvartalis kaubamajade varud keskmiselt 8% võrra, 5,6 mln dollarini (ligi 100 mln krooni).
  Ettevõtte kahandas ligi kolmandiku võrra ka kaubamaja avamistega seotud kulusid, mis ulatuvad nüüd 28 mln dollarini (438 mln krooni).
  Jaekaubandusettevõttest ostetud keskmise ostukorvi maksumus praktiliselt ei muutunud, olles 49,03 dollarini (865 kroonini).
  Ühe kaubamaja keskmine nädalane müük langes kvartaliga 7%, tasemeni 805 000 dollarit (15,5 mln krooni). See oli juba viies kvartal, mil kaubamajade keskmine müük näitas langust.
  ?Tarbijate usaldus on jätkuvalt surve all,? teatas Home Depot`i juhatuse esimees Bob Nardelli ettevõtte kvartaliaruandes. ?Me võitlesime rahutu majandusega.?
  Ettevõte ei looda majanduse kiirele kosumisele, kuid tunneb, et suudab neljandas kvartalis teenida 28 senti kasumit aktsia kohta ehk samapalju kui analüütikud keskmiselt ootavad. Möödunud aasta neljandas kvartalis teenis ettevõtte 20 senti kasumit aktsia kohta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Eesti suurendab kaitseväe sõjaaja koosseisu veerandi võrra
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.
Eesti kaitsevägi hakkab lähiaastail välja õpetama veel 10 000 reservväelast, kes sõja puhkemise korral määrataks maakaitse üksustesse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.