• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võrgus levis katkupisik

  Oktoobri keskel teatasid suuremad viirusetõrjujad, et lisaks siberi katku paanikale postiasutustes on samanimeline viirus levimas ka elektronpostiserverites. Oktoobris enim müüdud tõrjuja Kaspersky Antivirus kodulehel ei soovitata avada lisanditega elektronkirju, mille teemaks on Informacion Sobre El Antrax või Antrax Info. ?Elektroonilise antraksiga? nakatunud kirja hispaaniakeelne sisu algab fraasiga ?Como ahorita esta muy de moda hablar sobre el antrax...?, samas võib kirja sisu olla ka teistsuguse hispaaniakeelse tekstiga. Kirjale kaasa pandud lisandi avamisel toimib viirus nagu enamik Loveletter tüüpi pahategijaid, saates end laiali kõigile aadressiraamatus sisalduvatele aadressidele.
  Viirus on kirjutatud Visual Basicu ülilihtsaid, algajale arusaadavaid töövahendeid kasutades, nagu kunagi tehti ka Anna Kournikova viirus. Aitab jällegi uuendatud viirusetarkvara, selle sügise antiviirused on aga pea kõik juba varustatud ka süsteemiga, mis isegi uued, seniavastamata seda tüüpi viirused ära tunnevad. Ka Office XP ei luba enam valimatult viirustel Outlooki aadressiraamatus olevatele aadressidele end paljundada.
  Lisaks siberi katkule üritasid viirused oktoobris maskeerida end ka programmiuuendusteks, käskides laadida nakatunud programme. Redesi nimeline viirus muudab kirja teemat, mille järgi teda ära tunda, kuid üsna tihti on teemaks midagi Microsofti tarkvarauuendusega seonduvat. Kirja sisu algab lausega ?Just recieved this in my email. I have contacted Microsoft and they say it?s real!? ning järgneb näiliselt edasi saadetud Microsofti kiri.
  Teine viirus nimega Anset tegutses peamiselt Saksamaal. Seal kasutatava Trooja Hobuse tüüpi programmide tõrjetarkvara uuenduse taha maskeerunud viirus tõusis oktoobri lõpuks maailmas kolmandale kohale viiruste leviku edetabelis.
  Enimlevinud viirused oktoobris olid endiselt Sircam ja Hybris. Nimda nimeline viirus sai endale viimasel kuul hulga uusi modifikatsioone, mis tema äratundmise raskemaks teeb. Andrus Koka Baltic Comuter Systemsist nimetas oktoobris variutsenud ohtude seast ka trooja hobuseid, mis nakatunud veebilehtede kaudu kasutajaid ähvardasid, kes kahtlastel lehekülgedel käisid. ?Eesti lehtedel veel viirust pole kohanud, aga kahtlastel eriti me ei käi ka,? ütles Koka.
  Viirusetõrjujate TOP 4 oktoobris
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.