DELFI portaalid saavutasid oktoobris rekordkäibe

15. november 2001, 11:12

Baltimaade suurima internetiportaali DELFI müügikäive oktoobris oli 1,5 miljonit krooni, mis on suurim käive firma ajaloos ja ületab eelmise aasta sama perioodi käibe 90% võrra. Võrreldes septembriga kasvas käive 30% võrra.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on käibekasv oktoobris seotud hooaja alguse hilinemisega, mida näitab ka mitmete septembris terrorirünnakute tõttu edasi lükatud reklaamikampaaniate jõudmine internetti oktoobris. 'Juba 4-5 kuud järjest on internetireklaami müük Läti ja Leedu turul kasvanud kiiremini kui Eestis. Esmakordselt moodustab oktoobris Eesti müük alla 50% Delfi kogu müügist,' ütles Jehe. 'Samas kannavad viimased EMORi internetiuuringud ka Eesti suhtes positiivset joont, kuna interneti kasutatavus tõusis 36% elanikkonnast.'

Oktoobris tõi Delfi Leedus turule mobiilsed meelelahutusteenused koostöös One.ltŽga, mis saavutasid koheselt kiire populaarsuse, ületades saadetud SMSide arvult Eesti analoogsete teenuste mahtu. Leedu portaali juhi Jurga Eivaite sõnul on Leedu internetireklaamiturg kasvanud aastaga 4 korda ning Delfi müük Leedus 8 korda. 'Koos populaarse e-maili saatmisveebiga Centras.lt on Delfi turuosa Leedu internetireklaamiturul ligi 60%,' ütles Eivaite.
Lätis on Delfi müük kasvanud aastaga üle 5 korra.

Delfi opereerib 6 portaali Baltimaades. Delfi portaale kasutas EMORi poolt läbi viidava Gallup e-Rating uuringu kohaselt käesoleva aasta esimeses pooles 486 000 inimest vanuses 15-74 aastat. Delfi portaalidel on kokku ligi 330 000 registreeritud kasutajat ning päevas külastatakse portaale enam kui 200 000 arvutist.

Delfi kuulub MicroLinki gruppi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing