Virkko Lepassalu • 15. november 2001 kell 13:38

Lasnamäe parteiliste rahaülekannete revisjon kestab veel kaks nädalat

Lasnamäe halduskogu esimees Pavel Starostin ütles, et revisjon Lasnamäe linnaosa valitsuse rahakulutamise küsimustes jõuab kaante vahele kahe nädala pärast.

Aruandest sõltub, kas Lasnamäe linnaosa praegune vanem Leonid Mihhailov, kes kuulub Eestimaa Ühendatud Rahvaparteisse, jääb ametisse või mitte. 'Mul endal on juba pilt olemas,' ütles Starostin, 'ent aruande kokkukirjutamine võtab aega.'

Lasnamäe halduskogu revisjonikomisjon esitab oma tööst kahe nädala pärast kokkuvõtte Tallinna revisjonikomisjonile, linnapeale ja linna volikogu esimehele.

Starostin algatas revisjoni kümmekond päeva tagasi Tallinna volikogu revisjonikomisjoni palvel. Ajendiks said ajakirjanduses ilmunud artiklid Lasnamäe linnaosavalitsuse kummalistest rahaülekannetest ühendatud rahvaparteilastega seotud firmadele.

Näiteks kanti linnaosa vanema Leonid Mihhailovi korraldusega 25 000 krooni ühendatud rahvapartei ühe juhtfiguuri Peep Sarapuu firmale, kelle hostelist on võimalik tüdrukuid tellida, ja 45 000 krooni partei Lasnamäe sekretäri Leonid Shevtsovi olematule teatrile. Viimane tasus rahaülekande abil oma korteri üürivõla.

Hetkel kuum