Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Res Publica pakub professor Taageperale parteijuhi kohta

  Ühenduse Res Publica baasil sündiva uue erakonna asutamiskongressil 8. detsembril Saku Suurhallis võidakse pakkuda parteiliidri kohta Rein Taageperale, kes ilmselt erakonna esimeheks ei kandideeri, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Mis me siin salatseme, Rein Taagepera on tõenäoline kandidaat erakonna juhi kohale,? ütles Res Publica pressiesindaja Urmas Reitelmann.
  Ühenduse peasekretäri Ken Marti Vaheri sõnul on Taagepera üks mitmest võimalikust kandidaadist. ?Lõplikke kandidaate veel ei ole. Üldkoguni on aega kolm nädalat,? lisas Vaher.
  Augustis Res Rublicaga liitunud professor Taagepera on ärimees Olari Taali kõrval kõige tuntum suuri poliitilisi ambitsioone omava ühenduse liige.
  Suve lõpul rääkis Taagepera Eesti Päevalehele, et tema elulaad ei luba tal täie jõuga poliitikasse sukelduda. ?Meil on abikaasaga kanda ühine pinge perekonna ja kodumaa vahel, sest kõik meie lapsed ja neli lapselast elavad praegu USAs,? rääkis Taagepera.
  Tartu Ülikoolis loenguid pidav tuntud ühiskonnateadlane elab seitse kuud aastas Californias ja viis kuud Eestis. ?Sellise elustiiliga saab olla nõustaja, aga mitte päevast-päeva otsustaja ja nende eest vastutaja,? lausus ta oma poliitilise tuleviku kohta. Eile ei õnnestunud Eesti Päevalehel praegu Ameerikas viibiva, kuid peatselt Eestisse saabuva professoriga kontakti saada.
  Sotsioloog Juhan Kivirähki sõnul on erakonnastuval Res Publical vaja etteotsa tuntud nimesid, kellest praegu tundub põud olevat. ?Kindlasti esindab Taagepera uut poliitilist kultuuri,? lausus ta.
  Kivirähk lisas, et kõige tähtsam on aga maailmavaade, mis Res Publica puhul on veel ebaselge, kuid näib kohati sotsiaaldemokraatlik. ?Kui Res Publica positsioneerib end konservatiivse parempoolse erakonnana, sobib soliidne professor juhiks. Kui üldine kuvand tuleb nooruslik ja muutustele avatud, peaks ka erakonna liider noorem olema,? rääkis Kivirähk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.