• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Säästumarket kisub Tartu hinnasõtta

  ?Eriti on meie hindadele reageerinud senine Tartu odavaim kaupleja jaemüügiturul Tirsi Hulgi, aga ka näiteks ühte kauplusladu omav Soodusmarket,? rääkis Säästumarketi keti juht Maldar Mäesalu. ?Kui meie muudame mingi kaubagrupi hindu, siis kohendavad hindu ka nemad.?
  Mäesalu sõnul reageeris Tirsi Hulgi näiteks kohe sellele, kui Säästumarket poolteist kuud tagasi alandas juurdehindluse protsenti 14,5 protsendilt umbes ühe protsendi võrra. ?Tirsi Hulgi kujundab hindu meie järgi, unustades ära, mis see neile majanduslikult tähendab,? ütles Mäesalu. ?Tirsi Hulgil kui üksiküritajal läheb meie suure kauplusteketiga hinnavõitlust pidades järjest raskemaks.?
  Mäesalu hinnangul on Tartu parim näide Säästumarketi hindadele järelejooksmisest Eestis. Mäesalu kinnitusel hakkavad nad Tartu turul veel jõulisemalt tegutsema. ?Suured kauplusteketid võivad natuke piirkonniti eristuda ja kuna Tartu piirkond on oluline, siis võib-olla tuleks tartlastest klientidele veel suuremat meelehead teha,? vihjas Mäesalu ees ootavale hindade alanemise võimalusele.
  Säästumarket on tänavu Tartus avanud neli kauplust. ?Lähitulevikus ilmselt Tartusse uusi kaupluseid juurde ei ehita,? lisas Mäesalu. Tänavuse aasta lõpuks on Säästumarketil üle Eesti 33 discounter-keti kauplust. Säästumarketid taotlevad madalat hinda, müües kaupa alustelt, mitte riiulitelt.
  Eile uue kaupluslao avanud Tirsi Hulgi juhatuse liikme Toomas Määritsa sõnul ei pea nad oma põhikonkurendiks mitte Säästumarketit, vaid Kesko SuperNettot. ?Säästumarketis on head hinnad, aga kauba sortiment on neil väike,? põhjendas Määrits. ?SuperNettol on suur sortiment ja nemad müüvad samuti hinda.?
  Määritsa kinnitusel jälgivad nad Säästumarketi hindasid ning püüavad olla samade toodetega samas hinnaklassis. ?Meie saame mängida teiste kaupadega ja teha sooduskampaaniaid.? Määritsa sõnul on neil jõudu hinnasõjaga kaasa minna, sest Tirsi Hulgil on lühemad maksetähtajad tarnijatele, kiire käive ning soodsad lepingud.
  Määrits tunnistas, et Eesti erakapitalil põhineval Tirsi Hulgil on raske. ?Olime arvestanud, et käive pärast Säästumarketite ja teiste suurte kaupluste turuletulekut tänavu langeb,? rääkis Määrits ja lisas, et ometi otsustasid nad ruumipuuduse tõttu investeerida uue kaupluslao ehitusse 20 miljonit krooni. Eile avatud uues kaupluslaos on 1500 ruutmeetrit müügipinda. Olemasolevas kaupluslaos Turu tänaval on müügipinda 740 ruutmeetrit.
  Tartu Tarbijate Kooperatiivi tegevdirektori Tarmo Pungeri sõnul ei ole Säästumarketi turuletulek avaldanud neile suurt mõju. ?Meie kauplused on keskendunud laiale kaubavalikule ning kaupade kättesaadavusele mõistliku hinnaga,? põhjendas Punger. ?Säästumarket on keskendunud odavalt müümisele.?
  Punger kinnitas, et nad jälgivad Säästumarketi hinnataset. ?Püüame teha nii, et tarbijal oleks võimalik ka meie kauplustest saada vähemalt igas analoogses kaubarühmas mõnda toodet sarnase hinnatasemega,? ütles Punger ja lisas, et Säästumarket on Tartus leidnud eelkõige kliente turu ja jaemüügiga tegelevate hulgiladude arvel.
  Tartu suurimas kaubanduskeskuses Lõunakeskuses asuva Maksimarketi juhataja Helve Kaljumäe hinnangul ei kattu nende ja Säästumarketi kliendid.
  ?Meil käivad jõukamad kliendid, kes saavad ühest kohast kõik vajaliku,? rääkis Kaljumägi. ?Säästumarketisse minnakse tegema tihti vaid üksikut ostu, näiteks olen seal koeratoitu ostmas käinud.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.