Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Tursk juurvilja-wok?i ja sinihallitusjuustuga
Kui eestlased oleksid tihedamad restoranis käijad ning tunneksid rohkem huvi kallite, kuid gurmaanlusele viitavate mereandide vastu, tegutseks veel praegugi Tallinna südalinnas kalatoite pakkuv restoran Laguun. Kuid just huvi puudumine oli põhjuseks, miks restoranist sai oktoobrikuus trahter ning muutus nii koha sisustus, hinnad kui ka toiduvalik; ainult nimi Laguun jäi samaks.
?Turistid kaovad suve lõppedes,? selgitab Laguuni juhataja Külli Piirsalu, miks Tallinna vanalinna vallutanud välismaistest külalistest restorani pidamiseks ei piisa.
Laguuni pakutav tursk sinihallitusjuustu ja juurviljawok?iga pärineb veel vanast restoraniaegsest menüüst. Vahe on ainult selles, et kui varem maksis praad 140 krooni, siis pärast konkurentsist tingitud muutusi on selle hind 80 krooni.
Rooga on ka kodus lihtne valmistada ning nädalavahetusel, kui on rohkem aega, võiks selle retsepti järgi kokakunsti harrastamiseks varuda umbes tunni.
Lisaks prae isutekitavale välimusele on tursk toiduainena väga tervislik, sisaldades iga 100 g kohta 17 g valke. Valgud seevastu aitavad organismi kaitsta nakkushaiguste eest, mida on oluline tähele panna enne külma talve tulekut.
Kuna valkude omandamiseks peab toit olema väherasvane, siis võib maitset tagaplaanile jättes ka mahlase peekoniviilu lisamata jätta.